Masskrock på E4:an uppåt 30 bilar inblandade

NYHETER

En masskrock har inträffat på E4:an vid länsgränsen mellan Gävleborg och Västernorrland.

Uppåt 25-30 personbilar är inblandade.

Nu uppmanar polisen alla bilister i området att köra försiktigt förbi personalen som arbetar på platsen.

”Har inkommit flera uppgifter om att det tyvärr inte görs” skriver polisen.

Vid 14.45 larmades om en trafikolyckan mellan en lastbil som inte hunnit bromsa för en plogbil. Efter den första krocken har ett flertal olyckor inträffat. Inledningsvis rapporterades att minst åtta fordon varit inblandade – nu uppger polisen att ”25-30 fordon på olika sätt varit inblandad i denna trafikolycka”.

Olyckorna har inträffat cirka 8 kilometer från länsgränsen mellan Västernorrland och Gävleborg i det sistnämnda länet, enligt polisen.

I nuläget är det oklart om någon person skadats vid kollisionerna.

Räddningstjänst och polis från 2 län samverkar nu i detta ärende som kan bli mycket tidsödande och utdraget”, skriver polisen.

Strax efter klockan 18 började trafiken att röra på sig igen, enligt polisen.

Polisen uppmanade alla bilister som rörde sig i området respektera räddningspersonal som var på platsen och arbetade efter masskrocken. På sin hemsida skrev polisen att det ”har inkommit flera uppgifter om att det tyvärr inte görs. Bilar framförs i alldeles för höga hastigheter i förhållande till rådande väglag”.

I måndags dog en brandman efter att ha blivit påkörd vid räddningsarbetet vid en trafikolycka i Märsta utanför Stockholm.