Volvo: Kontakta din närmaste verkstad

NYHETER

Volvo utreder det fel som många användare har rapporterat om gällande nya bilmodeller.

Nu uppmanar man de som haft problem att kontakta närmaste Volvo-verkstad.

– Vi vill ha mer information så att vi kan lösa det här så fort som möjligt, säger Annika Bjerstaf, projektledare pr och press på Volvo Car Sverige AB.

Ett stort antal användare av Volvos bilar XC70 och XC60 vittnar om hur fordonen startar om mitt under färd. Flera har upplevt det som mycket obehagligt och efterlyst besked från Volvo.

”Försöker reda ut”

Nu säger biltillverkaren att man ser mycket allvarligt på det inträffade och att man försöker reda ut vad som ligger bakom felet så fort som möjligt.

– Jag vill understryka att vi har full förståelse att det är en obehaglig situation om man upplevt det här. Därför vill vi att man kontaktar sin Volvo-verkstad så att vi kan få in så mycket information som möjligt, säger Annika Bjerstaf.

Hon förklarar att det är företagets bilmodeller av det senaste årets modell som omfattas av felet och att det handlar om femcylindriga dieslar i begränsad utsträckning.

”Ta kontakt med verkstad”

– Har man en sådan bil ska man ta kontakt med en verkstad, säger Annika Bjerstaf och fortsätter:

– Så fort vi har ringar in problemet och har en lösning så kommer vi att informera alla som vi ser är berörda av det här.

Annika Bjerstaf känner inte till någon händelse då felet lett till en olycka eller allvarlig incident.

ARTIKELN HANDLAR OM