Ung man svårt knivskuren på IT-företag

NYHETER

En man i 20-årsåldern har knivskurits i bröstet på ett IT-företag i Boden.

Mannen är svårt skadad och har förts med ambulans till sjukhuset.

– En 40-åring satt gränsle över honom och högg han i bröstet, säger Alexander Granberg på Väktarskolan.

Två män hamnade i knivslagsmål på sin arbetsplats i Boden på fredagskvällen. Varav en man i 20-årsåldern skadades svårt då han knivskars i bröstet. Mannen är nu förd med ambulans till sjukhus.

– Han är svårt skadad, det kan röra sig om livshotande skador, säger Mikael Norén, länsvakthavande befäl på Norrbottenspolisen.

”Högg med morakniv i bröstet”

Det var på IT-företaget KnCminer som männen av oklar anledning hamnade i bråk. Två väktare, som egentligen sitter vid entrén, fick rycka ut på larmet om knivbråket.

De såg inte själva dådet men vittnen har berättat hur det gått till:

– 40-åringen satt gränsle över 20-åringen och högg honom med en morakniv två gånger i bröstet, berättar Alexander Granberg, operativ direktör på Väktarskolan i Boden.

När de kom fram på platsen ligger 20-åringen på golvet ”med skador och blöder”.

Misstänks för försök till mord

Efter att 20-åringen skadats svårt kunde personalen påbörja livräddning innan ambulans kom till platsen. De kunde även gripa 40-åringen i väntan på polis. Gripandet ska enligt Alexander Granberg ha gått lugnt till.

Mannen misstänks nu för försök till mord/dråp alternativt grov misshandel, enligt polisen.

– Nu ska vi förhöra mannen och försöka ta reda på vilken relation de hade och om de har bråkat tidigare, säger Mikael Norén, länsvakthavande befäl på Norrbottenspolisen.

Det är fortfarande oklart varför männen börjat bråka. Vid 21-tiden anhölls den misstänkte av åklagare misstänkt för brottet.

Platsen har spärrat av platsen för teknisk undersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM