Dejta i butiken – ingen vidare succé

NYHETER

Ta en röd korg om du redan funnit kärleken – ta en blå om du fortfarande söker.

”Singelkorgen” på Ica gick inte hem hos kunderna.

– Jag har fru och barn så det passar inte att ta den blå, säger kunden Karim Muhammar.

Aftonbladets reporter testar lyckan med en blå korg...

En röd korg. Ytterligare en röd korg. Två röda korgar.

Få av kunderna vågar välja de blåa korgarna som signalerar ”singel och redo att dejta” – mitt i Icabutiken.

– Det är en charmerande old-school metod i denna swipande tidsperiod, säger kunden Karim Muammar, 41, som trots det valde den röda.

Han har fru och barn så därför tycker han inte att det passar. Detta verkar vara ett problem i Ica-butiken i Årsta. De flesta av kunderna har, enligt en kund, redan partner, barn eller barnbarn.

”Har inte slagit gnistor”

Få valde att söka kärleken under shoppingrundan.

Men att ta en blå korg är definitivt ingen garanti för att få kärlek. När en kvinna på 80-år tog den blåa korgen, gick på sin vanliga shoppingrunda och till slut kom fram till kassan så hade hon fortfarande inte fått ett enda napp.

– Jag försöker hålla koll på de som tar blåa korgar på om de tar kontakt med någon annan, men det har inte slagit gnistor direkt, säger Simon Gyllfors, jourhavande butiksansvarig.

Vilka är de bästa hörnen för att hitta kärleken?

– Man kanske ska stå vid mjölken, passionsfrukten eller vid jordgubbarna. Jag tror att det kan slå gnistor var som helst om det står rätt person bredvid.

Svenskar rätt blyga

Konceptet med alla hjärtans dag dejting i matvarubutiken är inte nytt i sig. Det är ett knep som bland annat de amerikanska kedjorna brukar ta till för att få sina kunder på gott humör.

– Folk där är mer rättframma och vågar ta initiativet, i Sverige bangar man mer och känner sig nog inte helt komfortabel. Vi får se vad som händer, säger Simon Gyllfors två timmar innan butiken stänger.

ARTIKELN HANDLAR OM