Lastbilssläp hänger över bro på E22 – vägen avstängd

1 av 2
NYHETER

En lastbilsförare har kört av E22 vid Skramstadsbron vid Gamleby, Västervik.

Hytten störtade 15 meter och landade på marken intill ett järnvägsspår. Föraren vårdas nu för lindriga skador.

– Man måste säga att han haft turen på sin sida med tanke på hur kraftig smällen var, säger räddningstjänstens insatschef Jonas Helge.

Vet du mer? Kontakta oss!

Singelolyckan inträffade på E22 vid Gamleby vid 07.30-tiden på tisdagsmorgonen.

Föraren tappade kontrollen över sitt fordon och körde av Skramstadsbron. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen där släpet delvis hängde över bron. Förarhytten hade däremot åkt över brokanten och landat på marken intill ett järnvägsspår.

– Av någon anledning har föraren fått sladd. Fallet är uppskattningsvis 15 meter och det var en kraftig smäll vid kontakt med marken, säger räddningstjänstens insatschef Jonas Helge.

Lindrigt skadad

Räddningstjänsten fick klippa upp hytten för att få loss föraren. Vid 10-tiden uppgav Västerviks sjukhus att personen som vårdas efter olyckan är en man i 35-årsåldern. Hans skador bedöms vara lindriga.

– Han var vaken och talbar när vi fick loss honom men jag har själv inte fått någon uppdatering om skadeläget. Men om det är som du säger att sjukhuset bedömer att han är lindrigt skadad måste man säga att han haft turen på sin sida med tanke på hur kraftig smällen var, säger Jonas Helge.

Avstängd hela förmiddagen

E22 har efter olyckan stängts av i båda riktningar mellan trafikplats Skramstad och Björnsholm, norr om Västervik. Bärgningsarbetet vid olycksplatsen väntas vara tidskrävande.

– På grund av olyckan kommer E22 vara avspärrad under hela förmiddagen, säger Tomas Öberg vid räddningstjänsten.

Den senaste prognosen från Trafikverket gör gällande att vägen är avstängd till klockan 13.

Enligt Västerviks-Tidningen stoppas i nuläget all tågtrafik som skulle ha passerat vid olycksplatsen.

Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM