Kärleksgåvan var full av hud och hår

”Var så himla vidrigt”

1 av 3 | Foto: PRIVAT
NYHETER

Anna-Karin hade köpt en rakapparat på Ica Maxi till sin sambo Niclas i alla hjärtans dag-present.

Men när han öppnade kärleksgåvan innehöll den gammal hud och gammalt hår.

– Det var riktigt äckligt, säger Niclas Hörstam.

Det var i förra veckan inför alla hjärtans dag som Anna-Karin Aspelund skulle köpa en present till sin sambo Niclas Hörstam. Hon stannade på Ica Maxi i Södertälje, ganska många mil från huset i Strängnäs, för att köpa en rakapparat.

Traditionsenligt brukar de handla något till varandra och barnen på denna kärleksdag. Men när de satt vid lunchen redo att äta sin lövbiffsgryta med ris och öppnade presenterna tappade de aptiten.

– Vi hade dukat upp men barnen var så ivriga att öppna sina presenter så då bestämde vi att öppna våra också, Anna-Karin Aspelund.

Det visade sig att rakapparaten var både använd och ostädad, vilket Eskilstuna-kuriren skrivit om.

– När han öppnade kartongen sprätte det bara upp en massa hår och hudflagor. Redan i kartongen såg man att det var hud- och hårrester, säger hon.

Sambon och alla barnen runt bordet hade ingen lust att fortsätta med maten.

– Det var riktigt äckligt, säger Niclas Hörstam.

Fick korv med bröd-rabatt

Paketet som rakapparaten låg i var väl plomberat, stöldmärkt och hade lapparna kvar. Anna-Karin Aspelund ringde till Ica Maxi i Södertälje och ombads köra de fem milen för att komma och byta varan.

– Vi fick byta ut rakapparaten på kundtjänst för de tyckte att det var så himla vidrigt, säger hon.

I kompensation fick de tre kuponger på mjukglass i butikens fik och tre kuponger på korv med bröd. De fick även fyra storköpskuponger på fem procent hos Ica Maxi Södertälje, något som familjen har svårt att dra nytta av eftersom de bor i Strängnäs. Sen fick de ersättning för bensinkostnaden och en ny rakapparat. Familjen tycker dock, med det obehagliga som hände runt matbordet, att kompensationen kunde varit större.

”Otroligt otrevligt och pinsamt”

Mona Eriksson, butikschef på Ica Maxi Södertälje, säger att det troligaste är att någon köpt rakapparaten, använt den och lämnat tillbaka paketet med förseglingen kvar inom loppet för 30 dagars öppet köp.

– Det är ju otroligt otrevligt och pinsamt för oss i butiken. Vi ser över om det är någonting vi kan ändra på i våra rutiner. Men det finns de som är skickliga på att luras.

Hon förklarar att om butiken misstänker att en vara är öppnad och lämnas tillbaka så kontrolleras den alltid. Däremot har de ingen möjlighet att öppna ett paket där plomberingen är kvar och där varan ser ut att vara i sitt ursprungliga skick.

– Jag vet inte exakt vad mer vi kan göra. Nu när det inträffat så försöker vi att hitta en lösning. Jag hoppas inte att det ska hända igen, säger Mona Eriksson.

Anna-Karin Aspelund säger att ”presenten” förstörde deras alla hjärtans dag.

– Att få någon annans skäggstubb bland maten, det är så vidrigt att det inte går och beskriva. Det blev en jättetråkig dag, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM