Trafikverket varnar för snöhalka

Många olyckor efter kraftigt snöfall

1 av 2
NYHETER

Kraftigt snöfall ställde till det i morgonrusningen.

Flera olyckor inträffade på vägarna. På E18 stod trafiken stilla i över en timme, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Folk kör för fort med hänsyn till väglaget, säger Thomas Agnevik vid Östgötapolisen.

Tidigt i morse utfärdade SMHI klass 1-varningar för snöfall för Östergötland och Sörmland. Varningarna drogs sedan tillbaka. Men Trafikverket varnade för snöhalka i stora delar av södra Sverige under hela morgonen.

På sina håll kom det flera centimeter snö på kort tid.

”Kör för fort”

Snöhalkan har ställt till problem i trafiken på flera håll i landet.

Flera olyckor har inträffat på E18 utanför Västerås. Det har lett till långa köer. Enligt uppgifter till Aftonbladet har vissa bilister stått stilla i över en timme.

På E20 nära Södertälje voltade en personbil strax före 07.30. Det är i nuläget oklart hur allvarligt skadad personen som färdades i bilen blev.

På flera ställen har bilar kört i diket på grund av det hala väglaget. På E4:an, nära avfarten mot Finspång, blev en lastbil stående vid 07.15. Det orsakade smärre trafikstörningar.

– Det är besvärligt i trafiken. Vi har haft ganska många avåkningar. Folk kör för fort med hänsyn till väglaget. Det är fortfarande svårt att få folk att anpassa hastigheten, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i Östergötland.

– Än så länge har ingen skadats allvarligt.

Många olyckor

Trafikincidenter har även inträffat i andra delar av landet.

På E6:an mellan Strömstad och Tanumshede körde en personbil in i mitträcket vid 06.20. Föraren fick föras till sjukhus med nacksmärtor, och det rådde begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen.

Hård blåst

Under dagen rör sig snöfallet norrut över landet. Nederbördsområdet hänger samman med ett lågtryck som väntas ge kulingvindar på Östersjön.

ARTIKELN HANDLAR OM