Ny explosion dödar sju i sydöstra Turkiet

Samtidigt bombar Turkiet PKK

1 av 4
NYHETER

Minst sju personer har dödats sedan en militärkonvoj i sydöstra Turkiet skakats av en explosion, uppger säkerhetskällor för Reuters.

Samtidigt har turkiska stridsplan bombat PKK i norra Irak.

Det kan vara en hämnd efter onsdagskvällens attack när 28 människor dödades av en bilbomb i Ankara.

Vet du mer? Är du på plats? Hör av dig till oss!

På torsdagsmorgonen kom uppgifter om att turkiska stridsplan har bombat terrorstämplade PKK i norra Irak. Mellan 60 och 70 militanter, varav flera ledare, har dödats i dessa bombräder, säger Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu.

– Vi vet inte vem som gjorde detta. Men det kan vara en hämnd för massakern i Kurdistan, säger den högt uppsatta PKK-medlemmen Cemil Bayik till den kurdiska nyhetsbyrån Firat, enligt Reuters.

Ny explosion dödar sju

Samtidigt uppger turkiska säkerhetskällor att flera personer skadats i en ny explosion, som ska ha riktats mot en militärkolonn i sydöstra Turkiet nära Diyarbakir. Minst sju personer har dödats, enligt Reuters.

Aftonbladet har pratat med en person körde på motorvägen tillsammans med en vän när de såg den demolerade militärkolonnen.

– Vi stannade och kollade och de sa att det varit en attack mot soldaterna. När vi var på plats hade de redan kört in liken till sjukhuset. Militärkonvojen var sönderbombad, säger han.

Detta sker efter onsdagens attack när 28 människor dödades av en bilbomb i Ankara.

Turkiets president Tayyip Erdogan har sagt att han kräver vedergällning efter onsdagens dåd.

”Registrerad som flykting”

På torsdagen har också premiärministern Ahmet Davutoglu hävdat att det var den kurdiska YPG-gerillan, i samarbete med PKK, som låg bakom bombdådet i Ankara. Turkiska myndigheter menar att det finns tydliga bevis. YPG har å sin sida förnekat inblandning i attacken, enligt nyhetsbyrån AFP.

14 personer har frihetsberövats efter dådet, säger president Tayyip Erdogan.

Myndigheterna menar att den person som sprängde bomben var syrisk medborgare som registrerat sig som flykting i Turkiet.