Vilhelm, 1, fick tänderna utslagna – på gymmets barnpassning

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Lille Vilhelm fick två tänder utslagna på gymmets barnpassning.
NYHETER

Sofia Jansson, 34, lämnade sin son Vilhelm på gymmets barnpassning när hon skulle träna.

När hon kom tillbaka efter 45 minuter var ettåringen helt blodig och hade två tänder utslagna.

– Jag sa ”fasiken, vad håller ni på med?”, säger Sofia Jansson.

Det var när Sofia Jansson skulle träna på gymmet World class arena i centrala Västerås som hon bestämde sig för att pröva deras barnpassning. Där erbjuder man föräldrar att lämna sina barn i trygga händer under god uppsyn så att föräldern kan gå och träna.

– Jag var lite skeptisk, barnpassning på gym? Men jag har haft en dialog med dem till och från under året och de verkar ju seriösa. Så jag lämnar honom och mitt mobilnummer, säger Sofia Jansson.

Barnpassarna intygade att sonen inte skulle bli lämnad ensam.

Men när hon kom tillbaka efter 45 minuter från lokalen där gymmet ligger och skulle hämta upp sonen Vilhelm fick Sofia en chock.

Där satt barnpassaren med hennes ettårige son i knät. Han storgrät och hans Bamse-dräkt, som senare fick slängas, var nedblodad. Enligt Sofia ska barnpassaren ha sagt ”det är ingen fara”. Men när hon själv tittade i munnen på sonen var två tänder sneda.

– Det står två tänder rakt ut, jag blev helt förskräckt, säger Sofia Jansson.

”Går väl att ropa?”

Först och främst reagerade hon på att hon inte blivit kontaktad under tiden som hon var och gymmade. De hade hennes mobilnummer men ringde aldrig.

Gymmet menar å sin sida att de varit och letat efter henne i träningslokalerna flera gånger. Sofia säger att hon sett personal gå runt där men ingen som tagit tag i henne och berättat vad som hänt.

– Det är väl bara att ropa?

Förklaringen hon fått är att det skett en olycka där ”Ville” slagit sig mot en hylla.

Hon fick hjälp att köra honom till tandläkaren och där konstaterade man att tänderna satt så löst att det bara var att dra ut dem under bedövning. Vilhelm hade även bulor i pannan och tandläkaren undrade om han hade fått en hjärnskakning.

Fick blommor och kort

Nu är hennes förtroende för World class arena som bortblåst. Hon menar att personalen inte tagit detta tillräckligt seriöst och inte haft rätt uppsikt över Vilhelm.

– Jag är så trött på det här gymmet nu att det känns inget vidare, säger hon.

Från gymmet kom en bukett tulpaner och ett ”krya på er”-kort.

Själv kommer Sofia Jansson inte att gå tillbaka och har sagt upp sitt gymkort.

Aftonbladet har sökt World class arena utan resultat, men till SVT Västmanland säger platschefen Veronika Vestlund att de beklagar det som hänt.

– Skulle vi kunna förutse olyckor så skulle jag vara den första att ställa mig i ledet att säga tack så mycket, i det här fallet så är det jätteoturligt, säger Veronika Vestlund till SVT.

– Jag är bedrövad och ledsen över det som har hänt. Som förälder vill jag att man ska känna sig trygg när man lämnar ifrån sig sina barn så man kan fokusera på sin träning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås