Erik, 8, hyllas för sin kompisskylt

”Jag ska visa den för någon som är ensam på rasten”

1 av 2 | Foto: Helena Skärström
Eriks skylt har hyllats av tiotusentals Facebookanvändare.
NYHETER

Åttaårige Erik från Gävle gjorde en skylt som han tänkte visa för den som behöver en kompis. Nu har skylten hyllats av tiotusentals.

– Det är så fint att se att han gjorde en bra sak och direkt får så mycket gott tillbaka. Nu känner han sig jättestor och stolt, säger mamma Helena Skärström till Aftonbladet.

Erik Lutz var på besök hemma hos sin mormor i helgen och satt och ritade. Plötsligt fick han för sig att göra en skylt med texten: ”Här har du en kompis” och en glad gubbe.

– När jag frågade vad han skulle ha den till sa han att han skulle visa den för någon som var ensam, säger mamma Helena Skärström till Aftonbladet.

Letade efter ensamma

På torsdagen tog han med sig skylten till skolan och letade efter någon att visa den för.

– Han hade dock inte sett någon som var själv så han tog med den idag med och sa att han skulle fortsätta leta.

Efter att mamma Helena skickat en bild på Erik och skylten till organisationen Friends Facebooksida har den på bara några timmar gillats av över 50 000 personer.

– Det är så fint att se att han gjorde en bra sak och direkt får så mycket gott tillbaka. Nu känner han sig jättestor och stolt.

Hoppas på fler skyltar

Helena säger att skolan, där Erik går i andra klass, jobbar mycket med frågor som rör mobbning och ensamhet, och att han fått med sig mycket därifrån.

Hur har hans kompisar reagerat på skylten?

– Han var jätteglad när han kom till skolan idag och berättade för kompisarna om alla fina kommentarer på Facebook. Då var det några som sa att de kanske kommer att behöva bli hans bodyguards nu när så många sett hans bild.

Både Helena och Erik är alldeles överväldigade över all respons och hoppas nu på att fler ska haka på.

– Det verkar finnas ett väldigt sug efter omtanke. Jag hoppas att det här lockar fler barn att göra kompisskyltar runt om i Sverige.