Skoterförare dog – körde rakt in i villa

1 av 3
NYHETER

En skoterförare som under lördagseftermiddagen körde rakt in i en villa utanför Stjärnsund i Hedemora kommun har avlidit.

Polisen misstänker att mannen färdats i mycket hög hastighet.

– Han har kommit en bra bit in i huset, säger Håkan Loman vid polisen i Dalarna.

Larmet kom in till räddningstjänsten klockan 13.30 om att en man brakat rakt in i en villa i norra Spjutsbo utanför Stjärnsund i Hedemora kommun.

Ekipaget ska ha forcerat villadörren i hög hastighet.

– Vi vet inte så mycket i nuläget. Skoterföraren har åkt med hög fart rakt in i ett hus och han har kommit en bra bit in i huset. Vi har nu tagit skotern i beslag, säger Håkan Loman, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Inga brottsmisstankar

Håkan Loman förklarar att skoterföraren, en man i 45-årsåldern och hemmahörande i Stockholm, inte har någonting med huset att göra. Ingen ska ha varit hemma när olyckan inträffade.

Fastighetsägaren underrättades efter kraschen om det inträffade, enligt Dalapolisen.

Efter olyckan fördes mannen i ilfart till akutmottagningen i Avesta, men hans liv gick inte att rädda.

I nuläget misstänker polisen inte mannen för något brott men olyckan ska ändå utredas och en anmälan om vårdslöshet kommer också att upprättas.

– Någonting måste ha hänt, om gasen har hängt sig eller om det är ett olycksfall, säger Håkan Loman.

Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet.

”Har gått väldigt fort”

Svante Nordström, insatsledare vid södra Dalarnas räddningstjänst, uppger att skoterfärden troligtvis startade 300 meter bort från en annan villa varifrån 45-åringens kamrater blev vittnen till kraschen.

– Han har åkt över en åker. Vittnen trodde att han skulle svänga av åt höger men han har åkt rakt fram, ner i ett dike och över tomten. Ingen förstår vad som har hänt, säger Svante Nordström.

Den kraschade och demolerade skotern låg i husets hall ungefär två meter från ytterdörren.

Mannen var inte vid medvetande och hade omfattande skador när räddningstjänsten anlände till olycksplatsen. Man påbörjade omedelbart hjärt- och lungräddning i väntan på ambulansen.

– Med tanke på den kraft som han hade så har det gått väldigt fort, säger Svante Nordström.

ARTIKELN HANDLAR OM