Tog selfie med pommessugen Merkel

NYHETER

En frukost blev en brunch som sköts upp till en sen lunch – som ställdes in. Till slut fick Tysklands förbundskansler nog och tog saken i egna händer.

CDU-ledaren Angela Merkel lämnade de segdragna förhandlingarna i Bryssel om Storbritanniens framtid i EU för en portion av Belgiens gastronomiska stolthet pommes frites.

Hon väckte viss uppmärksamhet vid pommes frites-kiosken Maison Antoine på Place Jourdan. Där beställde hon en portion av den klassiska friterade potatisrätten tillsammans med det lika klassiska tillbehöret andalousesås – majonnäs smaksatt med tomat och paprika.

För bukfyllan fick Angela Merkel betala 3 euro plus 70 eurocent för såsen – och en selfie tillsammans med kioskbiträdet.

Maison Antoines ägare konstaterar att den celebra matgästen har inneburit bra publicitet, men är i övrigt återhållsamma i sin entusiasm över Merkels besök.

– Hon kom dit med alla sina livvakter och köpte pommes med andalousesås. Det var allt. Det hände inte så mycket mer än så. Sen gick hon igen, säger Anabel, hustru till ägaren Pascal Willaert, till TT.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM