Han har planterat tusentals doftande blommor till sin blinda hustru

1 av 6
NYHETER

När hustrun Kuroki blev blind påbörjade Toshiyuki Yasuko, idag 86, jobbet med att plantera tusentals rosa blommor i deras trädgård. Anledningen? Så att hon alltid skulle känna doften, så fort hon gick ut ur huset.

86-årige Toshiyuki och 79-åriga Yasuko Kuroki gifte sig 1956 och har sedan dess levt som mjölkbönder i Shintomi, Japan.

Men efter 30 års äktenskap, när Yasuko var 52, började hon få problem med synen till följd av sin diabetes. Kort därefter blev hon blind.

Ville lindra sorgen

För att lindra sorgen av den förlorade synen bestämde sig maken för att att plantera tusentals små rosa blommor runt om på gården där de levt tillsammans i större delen av sina liv. Syftet? För att hustrun alltid skulle kunna känna doften av dem.

Turistattraktion

Det tog honom över två år att skapa den blomstrande trädgården som nu, efter att det gått nästan 20 år sedan han påbörjade jobbet, blivit en turistattraktion.

Vid vissa tillfällen har det kommit så många som 7 000 besökare om dagen för att se och känna doften av de rosa fälten. Något som uppskattas av Yasuko som blivit gladare och mer social till följd av alla besök.

Efter att sajten RocketNews24 uppmärksammat Toshiyuhis vackra kärleksförklaring till hustrun Yasuko har medier över hela världen skrivit om blomsterprakten.

ARTIKELN HANDLAR OM