”Asylsökande släpps inte in på krogen”

NYHETER

Asylsökande släpps ofta inte in på krogarna i Kalmar, skriver Barometern.

Tellis Agrotis bekräftar att hans ställe inte accepterar Migrationsverkets id-handling.

– Jag kan inte äventyra vårt alkoholtillstånd genom att släppa in gäster utan giltig legitimation, säger han till tidningen.

Det finns en överenskommelse bland krögare i Kalmar att inte acceptera asylsökandes LMA-kort från Migrationsverket som id-handling, uppger en källa med insyn i branschen för Barometern.

En gäst som var på krogen Krögers under lördagskvällen berättar för Aftonbladet att hon flera gånger såg vakterna neka utländska personer.

”Står klart på kortet”

Ägaren Tellis Agrotis bekräftar för Barometern att de inte accepterar Migrationsverkets tillfälliga identitetshandling.

– Det står mycket klart på det kortet att det inte är en giltig legitimation. Vi accepterar inte heller några handlingar som vi inte vet vad det är. Detta har vi diskuterat med polisen så det är inga konstigheter.

– Jag kan inte äventyra vårt alkoholtillstånd genom att släppa in gäster utan giltig legitimation. Jag är ledsen över detta men vi släpper inte in gäster i gympakläder heller.

”Sa att det skulle bli problem”

Enligt Tellis Agrotis accepterar Krögers alla officiella pass.

– Du kan ha ett engelskt, holländskt, irakiskt, ja vilket pass du vill bara det är giltigt, säger han till Barometern.

Den kvinnliga gästen som besökte Krögers på lördagskvällen säger att hon konfronterade ägaren och frågade om inte turister heller fick komma in.

– Då sa han att till exempel nederländska pass går bra. Men när jag frågade vad som händer om någon kommer med ett syriskt pass svarade han att det skulle bli problem. Sedan ville han inte prata mer.

ARTIKELN HANDLAR OM