Gisslandrama i centrala London

1 av 2
NYHETER

Londonpolisen har ryckt ut till en italiensk restaurang vid Leicester Square i centrala London efter larm om pågående gisslandrama.

– Det uppges vara en man, som har antytt att han har en kniv, och han håller en kvinna i lokalen mot hennes vilja, säger Metropolitan Police i ett uttalande.

Strax innan midnatt på onsdagskvällen var det hela över och mannen gripen. Ingen ska ha skadats.

Det var vid klockan 20.50, lokal tid, som Londonpolisen anlände till den italienska restaurangen Bella Italia på Irving Street i centrala London, rapporterar brittiska Sky News. Kort därefter ska flera bilder från platsen ha börjat dyka upp i sociala medier, och visat ett stort antal poliser i kravallutrustning och flera polisbilar positionerade utanför.

– Det uppges vara en man, som har antytt att han har en kniv, och han håller en kvinna i lokalen mot hennes vilja, sa Metropolitan Police i ett uttalande.

Ytterligare två personer uppgavs finnas inne i restaurangen.

Enligt flera brittiska medier spärrades området kring torget Leicester Square där restaurangen ligger av.

– Polisbefäl är på plats och försöker kommunicera med mannen för att lösa situationen, sa polisen.

En person som BBC talat med berättar hur han hade spelning på ett intilliggande café när polisen kom in och uppmanade dem att sluta och stanna kvar där inne.

– Polisen pratar genom rutorna på Bella Italia. Det är en kvinna som pratar med en annan kvinna och försöker hålla henne lugn, sa han till tv-stationen.

Londonpolisen har bekräftat att händelsen inte är terrorrelaterad.

Omkring tre timmar senare, strax innan midnatt, twittrade Londonpolisen ut att gisslandramat var över:
”Incidenten som inträffade på Irving Street är uppklarad och en man har arresterats av polis. Inga skador är rapporerade”.

ARTIKELN HANDLAR OM