Hemmagjord bomb i den stoppade bilen

NYHETER

Det var en hemmagjord bomb som hittades i den bil som stoppades vid en rutinkontroll under fredagseftermiddagen i Göteborg. Tre män misstänks nu för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det känns jätteobehagligt att det kan hända här, säger Johanna, som bor i närheten.

Polisen stannade en bil på Långströmsgatan i Göteborg under fredagseftermiddagen. Föraren saknade körkort och polisen skulle ta bilen i beslag på grund av upprepade olovliga körningar. Men när polisen gör en kontroll av bilen hittar de ett misstänkt föremål.

– Polispatrullen tar en bild och skickar till våra bombtekniker som misstänker att det är sprängmedel som är skarpt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

Männen, som är i 30-årsåldern, grips. I samband med undersökningen av bilen kommer det en tredje man till platsen. Han ska ha koppling till de två gripna.

– Han är i 40-årsåldern, men jag vill inte säga vilken anknytning han har till de andra två, säger Thomas Fuxborg.

De tre männen anhölls senare misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Hemmagjord bomb

Under fredagskvällen sprängde polisens tekniker det misstänkta föremålet, skriver Göteborgs-Posten. Enligt uppgift till tidningen handlade det om en hemmagjord bomb.

- Men jag har inte sett någon rapport än och vet därför inte riktigt vilken dignitet bomben hade. Om den hade kunnat ställa till med rejäl förödelse eller inte, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst, till GP.

Under lördagen har de tre männen förhörts.

"Känns obehagligt"

Johanna som bor i området där männen greps säger att flera grannar såg gripandet.

– De var två killar som satt i bilen. Det känns jätteobehagligt att något sådant kan hända här, säger hon.

Under eftermiddagen och kvällen gjordes husrannsakningar på adresser med anknytningar till männen, enligt polisen.