Donald Trump får oväntad draghjälp

Forne rivalen Chris Christie sluter upp bakom magnaten

1 av 2 | Foto: AFP
NYHETER

Affärsmannen Donald Trump får mycket oväntad draghjälp i kampen om att bli Republikanernas presidentkandidat.

New Jerseys guvernör Chris Christie säger att Trump har bäst chans att slå Demokraternas troliga kandidat Hillary Clinton.

Chris Christies stöd kom sedan senatorerna Ted Cruz och Marco Rubio gått till hårda angrepp mot Donald Trump i en tv-sänd debatt mellan de kvarvarande republikanska presidentaspiranterna. Christie hör till dem som nyligen gett upp försöken efter att ha misslyckats med att få något större stöd. Trump har vunnit tre av fyra omröstningar som hittills hållits under primärvalssäsongen, och nu siktar han på nya segrar under "supertisdagen" den 1 mars.

– Det finns ingen som är bättre än Donald Trump att ge Amerika det starka ledarskap som vi behöver både hemma och runtom i världen, säger Christie under ett kampanjmöte tillsammans med affärsmannen i Fort Worth i Texas.

”Din lögnare”

Under debatten attackerade Rubio motståndaren Trump och anklagade honom för att ha anställt illegala utländska arbetare på 1980-talet och för att ha startat ett falskt universitet som lurat studenter på pengar. Hade inte Trump fått ett arv från sin far skulle han ha ”sålt klockor på Manhattan”, enligt Rubio.

Trump försvarade sig med att han anställt tiotusentals personer.

– Du har inte anställt en enda, din lögnare, sade han till Rubio.

Cruz å sin sida attackerade Trump för att tidigare ha skänkt pengar till olika demokraters kampanjkassor.

Nästa vecka är det dags för den så kallade supertisdagen, då elva delstater går till val i en av de viktigaste dagarna under primärvalskampanjen.

TT