Reptilerna vaktade knarkpengar

Knarkpengarna vaktades av två alligatorer.
NYHETER

Två alligatorer som vaktar hemliga knarkpengar åt ett gäng skurkar. Det låter som en scen ur en Bondfilm, men historien är sann. Reptilerna och den massiva pengagömman upptäcktes efter ett tillslag av polis i Nederländerna.

Två fullvuxna alligatorer hittades i en husvagnspark i Amsterdam där flera cirkusfamiljer bosatt sig. Men de skräckinjagande reptilerna användes för mer än bara tricks i manegen. De agerade vakter åt en massiv pengagömma som tros vara intäkter från narkotikahandel, skriver De Telegraaf.

Förutom upptäckten av alligatorerna greps elva personer, enligt en rapport från lokala brottsbekämpande myndigheter i en rapport som släpptes på fredagen, skriver rt.com. Rädet och gripandena är en del av en stor undersökning av ett gäng som handlar med syntetisk narkotika. Gänget ska bestå av minst nio män och två kvinnor.

Flera kilo droger

Nästan 300 000 euro (närmare tre miljoner kronor) hittades i det skjul som reptilerna hölls. Även crystal meth och flera kilo läkemedel till ett värde av 500 000 euro (närmare fem miljoner kronor) hittades på platsen.

Ägaren till alligatorerna är en av de gripna, men ska inte brutit mot någon lag när det gäller husdjuren. Fram tills att alla omständigheter kring polisens räd har klargjorts kommer djuren att stanna där de hittades, men får besök för att bli matade, uppger De Telegraaf.

ARTIKELN HANDLAR OM