Polis sköts till döds – första dagen på jobbet

Foto: Prince William County Police Department
NYHETER

En polis dog och två skadades när de ingrep vid relationsvåld i ett hem i delstaten Virginia i USA.

Polisen Ashley Guindon, 29, gjorde sin första dag på jobbet när hon fick sätta livet till.

Nu hedras hon av kollegorna.

Prince William county police department har sorg. Det var i natt svensk tid som tre av distriktets poliser svarade på ett larmsamtal om våld i nära relationer i staden Woodbridge i Virginia.

En man hade skjutit sin fru till döds i hemmet. Men våldet tog inte slut där. När poliserna gick in i huset sköts de också.

29-åriga polisen Ashley Guindon svors in under fredagen och gjorde vid skjutningen sin första dag på jobbet i yttre tjänst. Hon var en av dem som skadades. Alla tre poliserna fördes till sjukhuset Inova fairfax hospital i helikopter – men Ashley Guindons liv gick inte att rädda.

Inte klarlagt

En man greps i samband med skjutningen men mer detaljer om honom har ännu inte släppts. Varför bråket i hemmet uppstått från första början är inte klarlagt.

En kvinna som bor i närheten besökte en granne på den annars lugna gatan.

– Vi trodde aldrig att det kunde vara skott, säger Maritza Gutierrez till Washington Post.

Hedras av kollegor

I ett inlägg på Twitter hälsar Prince William county police department Ashley Guindon välkommen inför att hon ska börja sin yttre tjänst och skriver: ”Be safe!”

Hon hedras nu av sina kollegor och hundratals andra på sociala medier. Polisdistriktet skriver på Facebook: ”Utredningen i skottlossningen är fortfarande pågående och de återstående två officerare som sårades under sammandrabbningen fortsätter att behandlas för sina skador. Vi ber om allas tankar och böner när vårt departement lider av denna tragiska förlust.”