Madelene, 29, hittades ingjuten i betongblock

1 av 10
NYHETER

Tvåbarnsmamman Madelene, 29, hittades mördad i skogen.

Hon var spårlöst försvunnen i tre månader men när hon väl hittades krävdes speciella transporter för att frakta bort kroppen.

– Kroppen låg ingjuten i ett betongblock, säger en källa med insyn i utredningen till Aftonbladet.

Småbarnsmamman Madelene, 29, anmäldes försvunnen den 6 november i Upplands Väsby norr om Stockholm. Hon försvann spårlöst och ett stort sökpådrag letade efter henne.

– Det är väldigt olikt henne. Hon är en person som gillar att synas och hon skulle inte ha åkt någonstans utan att ha berättat det, sa hennes mamma Susanne i samband med försvinnandet.

Togs till militärt område

Hennes kropp hittades gömd i en skog tre månader senare under sådana omständigheter att polisen genast misstänkte att hon mördats.

Nu kan Aftonbladet berätta de makabra detaljerna kring hur Madelene hittades.

– Kroppen låg ingjuten i ett betongblock, säger en källa med insyn i utredningen till Aftonbladet.

Sökande från Missing people hade gått runt bara meter från där hon låg inkapslad. Blocket fick sedan transporteras med bärgningsbil till ett militärt område i Norrtälje där det bilades sönder.

”Försvårande omständigheter”

Två personer har gripits misstänkta i samband med mordet, en av dem är Madelens tidigare pojkvän och den andra är hans nuvarande sambo som är misstänkt för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. Båda är i 30-årsåldern.

Betongblocket hittades inte långt ifrån där den huvudmisstänkte är bosatt, vilket är försvårande för den mordmisstänkte tidigare pojkvännen.

– Samtidigt kan man inte utesluta att blocket placerats där av någon annan för att misstankarna skulle riktas mot honom, säger källan.

”Har inte fått något besked”

Efter ett par dagar kunde polisen, efter att ha frigjort kroppen från blocket, undersöka kroppen och konstatera att det var saknade Madelene som hittats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet mördades hon samma dag som hon försvann. Åklagaren Ewa Tvengström säger att hon varken vill bekräfta eller dementera uppgifterna om att Madelene blev ingjuten i ett betongblock. Hon kommer att ta beslut om häktning under onsdagen.

Aftonbladet har varit i kontakt med de misstänktas advokater som säger att båda misstänkta nekar till brott.

– Antingen så får man släppa honom eller begära honom häktad. Jag har inte fått något besked om det från åklagaren, säger Sven Severin, mannens advokat.