Efter Trumpstödet: Nu hånas och rasar Christie

NYHETER

Chris Christie ställde sig bakom Trump – som president och på scen.

Inget av besluten har blivit någon succé.

Christie hånas för sitt framträdande på supertisdagen samtidigt som hans låga förtroende som guvernör för New Jersey rasat ännu mer.

Donald Trump gjorde stor succé under supertisdagens primärval. Men under segertalet var det hans senaste backare Chris Christie som väckte mest uppmärksamhet i efterhand.

New Jersey-guvernörens minspel har förlöjligats av i princip allt och alla, från Washington Post till de nättyckarna på Twitter.

Washington Posts politiska bloggare Alexandra Petri skriver bland annat att Christie ”skrek i tysthet” och stal all uppmärksamhet från miljardärens segertal med sitt panikslagna uttryck.

”Hans ögon såg ut som de på en man som stirrat ner i avgrunden och sett avgrunden stirra tillbaka, och sen stödde han avgrunden” skriver hon.

”Ser ut som han tagits gisslan”

Andra beskriver att han framstod som ”en person som tagits gisslan” när han presenterade Trump:

”Hoppas att Trump snart släpper Christies fru och barn ur fångenskap” skriver en av alla dem som gett sig på guvernören på Twitter vilket gav upphov till hashtaggen ”Frige Chris Christie”.

Och sedan Chris Christie gav upp sin egna presidentdrömmar och meddelade att han stödjer Trumps kampanj har smällarna avlöst varandra. CNN uppmärksammar en video som spridit sig och visar sekunderna efter att Christie meddelat att han backar miljardären.

De två skakar hand och Trump säger till Christie:

– Sätt dig på planet och åk hem. Det står där borta.

Det bryska bemötandet kanske kan förklaras av Chris Christie låga förtroende på hemmaplan där han den senaste tiden bland annat kritiserats för att inte ha ägnat någon uppmärksamhet åt sig jobb som statens guvernör.

– Det här stödet för Trump oroar mig eftersom det kan betyda att kommer vara utanför staten mycket igen. Om så blir fallet är det dags för honom att verkligen fundera på vad som ligger i New Jerseys bästa intresse och kliva åt sidan som guvernör, säger Jack Ciattarelli, republikan i New Jerseys lagstiftande församling, till Politico.

Rasar i opinionen

Även väljarna verkar ha fått nog av Christie.

I en ny opinionsundersökning som presenterades under tisdagen rasade det redan låga förtroendet för honom ytterligare i en mätning som gjort innan och under den period då han offentliggjorde sitt Trump-stöd.

Innan han meddelade sitt Trump-stöd låg hans förtroende på 33 procent i Fairleigh Dickinson University’s Public Mind-undersökning, uppger Politico. Nu har det sjunkit till 27 procent.

Samtidigt uppger var sjätte New Jersey-bo att de inte har förtroende för guvernören.

– Christies återkomst till sin rötter efter att ha lagt ner sitt försök att ta sig till Vita huset var en möjlighet att återetablera lite välvilja hos väljarna. Men att slå sig ihop med Donald Trump var knappast rätt metod för att få väljarna att se över sin tråkiga inställning till guvernören, säger Krista Jenkins, professor i politisk vetenskap vid Fairleigh Dickinson universitet, enligt Politico.