Hägglund kritisk mot Sara Skyttedal: Dåligt omdöme

NYHETER

Hon skålade i champagne när Decemberöverenskommelsen föll.

Nu berättar Kristdemokraternas förre partiledare vad han egentligen tyckte om KDU-toppen Sara Skyttedals agerande.

– Det är dåligt omdöme att göra så här. Det var inte värdigt, säger Göran Hägglund i SVT:s "Min Sanning".

På söndag sänds "Min Sanning" med Kristdemokraternas förre partiledare Göran Hägglund.

Han var en av arkitekterna bakom den kritiserade Decemberöverenskommelsen, som föll under dramatiska former när hans eget parti revolterade mot den i höstas.

"Dåligt omdöme"

I programmet berättar Hägglund om besvikelsen efter den upprivna överenskommelsen och han riktar också kritik mot ungdomsförbundets ordförande Sara Skyttedal, som skålade i champagne när DÖ föll.

– Är man ungdomsförbundsledare och därmed leder personer från 12 års ålder och uppåt, är det dåligt omdöme att göra så här, säger Göran Hägglund om champagneskålandet.

– Det är medialt effektivt, men det är inte bra för sämjan i ett parti.

"Inte värdigt"

Han är också kritisk mot vad han tycker var ett "ovärdigt beteende".

– Det som provocerar mig mest är att det är partikamrater på en stämma som har olika uppfattningar, till det spelet hör att man beter sig värdigt som en förlorare och värdigt som en vinnare. Det här var inte värdigt, säger han i programmet.

"Folket skålade med mig"

Sara Skyttedal säger att hon har förståelse för att  Göran Hägglund ser den upprivna Decemberöverenskommelsen som en förlust.

- Jag tycker att man ska fira sina vinster, det tror jag sluter människor samman och visar att det är något fint som hänt. Göran Hägglund var inte där så jag kan förstå att han inte kände den fantastiska stämningen. Jag tycker det var helt i sin ordning att dricka champange. Sen ska jag ha respekt för att andra dricker gravöl, men svenska folket  skålade med mig.

Just det här med att i egenskap av ordförande för ungdomsförbundet skåla i champagne, som Hägglund kritiserar dig för - hur ser du på det?

– Det fanns inga personer i 12-årsåldern på partiets riksting och det finns nog ganska få ungdomsordföranden som inte har druckit champagne på partiaktiviteter. Jag ser ingen anledning att kommentera det.

"Min Sanning" sänds i SVT på söndag klockan 20.

ARTIKELN HANDLAR OM