Knivbeväpnad man gripen vid dansskola – polisen sköt varningsskott

NYHETER

En man är gripen efter att olovligt tagit sig in på en lokal i Kristianstad där det hölls en danskurs för flickor.

– Det var mitt under första lektionen som han kom in, säger en person som Aftonbladet talat med.

Polisen sköt två varningsskott och sprejade pepparsprej innan han släppte kniven.

Mannens identitet är ännu okänd.

Är du på plats? Kontakta oss!

Vid 19.05 larmades polis till en kurslokal i centrala Kristianstad efter att en okänd man tagit sig in i lokalen och vägrade lämna. En person som Aftonbladet har talat med berättar att han ringdes dit av en anhörig som befann sig inne i lokalen och sedan larmade polis.

– Jag lyckades prata ut honom. Först var han lugn, men sen skulle han in igen. Han kom från Danmark, och han pratade lite danska och engelska.

Han säger att han blev orolig då en dansskola huserar i den aktuella lokalen och en lektion hölls för en grupp flickor när den okände mannen gick in.

– Det tog lång tid innan polisen kom. Och det är ju småtjejer som dansar. Det var mitt under första lektionen av två under kvällen som han kom in. Vad jag förstår så låste de in sig i ett rum i byggnaden.

När polisen kom fram visade det sig att mannen var beväpnad med kniv. Trots uppmaningar från polisen vägrar mannen att lägga ifrån sig vapnet.

Polisen sköt då två varningsskott mot mannen. Men först när polisen använt pepparsprej mot mannen gav han upp.

– Han sitter nu på polishuset i Kristanstad, säger Stephan Söderholm, presstalesperson på Skånepolisen.

Okänd man

Polisen visste inledningsvis vem mannen var, men det kom under förhör på natten fram att han är i 35-årsåldern. På fredagsmorgonen anhölls mannen, misstänkt för försök till grov misshandel, efter att han ska ha gått mot poliserna med kniv.

Polisen meddelar också att mannen uppträdde ”förvirrat” i förhöret och att fler förhör lär hållas under fredagen.

Varför han tagit sig in i lokalen är fortfarande oklart. Polisen vill i nuläget inte bekräfta uppgifterna om att det ska röra sig om en dansskola.

– Vi konstaterar att han har tagit sig in i en lokal där det hölls en kvällskurs. Det är väldigt oklart varför han var där, vi vet fortfarande inte vad hans motiv var.

Ingen skadades vid intrånget. Det är ännu oklart om mannen sa något under tiden i kurslokalen.

ARTIKELN HANDLAR OM