Bråket om 500 000 kr kan bli ett fall för HD

Två män hävdar att de lämnat in samma kupong

HÄR LÄMNADES BoNGEN INBåde 45-åringen och 68-åringen är stamkunder i samma spelbutik i Gnosjö. Här har någon av dem lämnat in en V86-rad värd över en halv miljon - exakt vem kan nu bli en fråga för Högsta domstolen. Foto
NYHETER

45-åringen kammade hem ­storkovan på travet - men hittade inte spelkupongen. En 68-årig man har kvittot och hävdar att spelet är hans.

Nu kan tvisten om travkupongen gå hela vägen upp i Högsta domstolen. 68-åringens advokat tycker att de har tillräckligt på fötterna.

– Min klient står fast vid att det är han som spelat spelet, säger Mikael Halonen, som ­företräder 68-åringen.

Vem var det som tog hem 501 564 kronor på hästar?

Två stamkunder i en spelbutik i Gnosjö har hamnat i bråk om en jättevinst på V86.

Det var för snart tre år sen som en 45-årig man spelade på travet i butiken. Han följde loppen hemifrån och vann storkovan – men till sin fasa upptäckte han att spelkvittot försvunnit. En 68-årig man ska ha hittat kvittot och hävdar att det är hans spel. Det är versionen som både tingsrätten och hovrätten slagit fast, när ord stod mot ord.

Dömdes till böter

Båda instanser dömde 68-åringen till böter för behörighetsmissbruk, eftersom han försökt lösa in spelkupongen.

Nu överklagar 68-­åringen ännu en gång. Han menar att anledningen att hans utsaga väger lättare är att polisen inte tagit hans vittnesmål förrän ett år efter händelsen.

– Polis och åklagare har enträget valt att gå på den andre mannens version. Det finns brister i objektiviteten. När min klient hörs ett år efter är det klart att han har svagare minnesbilder, säger 68-åringens advokat Mikael Halonen.

Stöddes av butikspersonal

45-åringen hördes direkt och kunde ge en mer detaljerad berättelse. Han berättade enligt Göta hovrätt ”ovanligt tydligt och bra” om vilka hästar han spelat på och vilken tidpunkt han lämnade in sin rad. 45-åringens version stöds också av spelbutikens personal.

Men 68-åringen står fast vid att det är hans spelbong. Han vill att Högsta domstolen ska avgöra vem det var som prickade in åtta rätt, och alltså är den rättmätige ägaren av jackpotten.

ARTIKELN HANDLAR OM