Anhölls misstänkt för hatbrott efter angrepp mot asylboende

NYHETER

Ett asylboende i Timrå utsattes sent under lördagsnatten för skadegörelse.

En person ska ha klivit ur en bil och sedan slagit sönder flera rutor till boendet med ett tillhygge, skriver polisen på sin hemsida.

Nu har en 19-årig man anhållits misstänkt för hatbrott, skriver Sundsvalls Tidning.

Klockan 03.58 natten mot söndag larmades polisen till ett asylboende i Timrå efter ett angrepp mot boendet. Två Volvobilar ska enligt polisens händelserapport ha setts anlända till platsen. Från dessa ska ett okänt antal gärningsmän ha kastat ”stenar och annat” mot byggnaden så att entrérutan och andra fönsterrutor krossades.

Efter ytterligare vittnesförhör framkom det att en person klivit ur en av bilarna, gått fram till boendet och därefter ”slagit sönder ruta efter ruta” med någon form av tillhygge, skriver polisen på sin hemsida.

På asylboendet var det mycket upprörda känslor på grund av skadegörelsen, skriver polisen på sin hemsida.

En anhållen misstänkt för hatbrott

Två polispatruller uppges leta efter de nämnda bilarna. I en uppdatering vid 05.15. meddelade polisen att en person hade hittats i skogen i närheten av asylboendet. Enligt polisen finns det spår som tyder på att fler personer tagit samma väg men de personerna hade polisen inte hittat.

Personen som hittades gömd i skogen var en 19-årig man. Under lördagen anhölls han misstänkt för hatbrott efter skadegörelsen mot asylboendet, skriver Sundsvalls Tidning.

ARTIKELN HANDLAR OM