Beväpnad man stal värdelösa lotter

NYHETER

Den knivbeväpnade mannen misslyckades först med att råna en kvinna och en kort tid senare slog han till mot en matbutik i Växjö.

Enligt polisen kom han över ett okänt antal trisslotter – som nu visar sig vara helt värdelösa.

– Även om han vinner är lotterna ogiltiga, säger Johan Söderkvist, presskontakt på Svenska spel.

Först och främst är det emot lagen att råna och stjäla och rör det sig dessutom om trisslotter från butik är det faktiskt en ännu sämre idé.

Det skulle den knivbeväpnade cykelmannen i Växjö som slog till två gånger under lördagsmorgonen snart kunna få erfara.

Strax efter klockan 08 gick mannen in i en matbutik i staden. Han hotade personalen med kniv och roffade åt sig ett okänt antal trisslotter från en låda innan han cyklade bort från platsen, enligt polisen.

Ingen skadades fysiskt i samband med rånet.

För rånaren spelar det ingen roll om han cyklade i väg med en drömvinst.

Han gick ändå på en riktig nit.

– Även om han vinner är lotterna ogiltiga. För att en lott ska kunna vara giltig måste den vara aktiveras och det görs genom att man ”blippar” lotten i terminalen. Försöker han lösa in den kommer det visa sig att det inte är en giltig lott, säger Johan Söderkvist, presskontakt på Svenska spel.

Försökte råna kvinna tidigare

Vid 14-tiden var gärningsmannen fortfarande på fri fot.

Cirka en och en halv timme före rånet mot matbutiken försökte samma man råna en kvinna i närheten av vårdcentralen i Växjö, misstänker polisen.

Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som rån men det framkom senare att mannen inte lyckades få med sig någonting. Efter rånförsöket cyklade mannen i väg från brottsplatsen.

– Det har varit en otroligt otrevlig start på morgonen för kvinnan och för personalen i butiken. Vi har inga uppgifter om att någon ska vara fysiskt skadad men det är absolut chockerande att vara med om en sådan här händelse, säger Kim Hild, informatör vid polisen i Kronobergs län.

”En yngre man”

Polisen är intresserad av iakttagelser från allmänheten. Tips kan lämnas via telefonnummer 114 14.

– Enligt signalementet är det en yngre man som vi söker och han ska ha cyklat. Har man sett någonting vill vi gärna att man tar kontakt med oss, säger Kim Hild.

ARTIKELN HANDLAR OM