Måste intyga sjövett före polsk färjeresa

NYHETER

Stena Line har tröttnat på stökiga resenärer från polska Gdynia.

Därför måste de nu intyga att de vet om att man måste sköta sig ombord på rederiets nöjeskryssningar.

– Polackerna är inte ett sjöfolk, de är inte vana vid att åka båt och har inte full koll på säkerhetsregler på färjor, säger Agnieszka Zembrzycka, pressansvarig på Stena Line i Polen, till P4 Blekinge.

Stena Line har fått nog av stökiga och berusade resenärer som stör andra ombord på nöjeskryssningar som går från polska kuststaden Gdynia till Karlskrona.

Rederiet började med den här typen av resor för två år sedan och det visade sig snabbt att de var extra stökiga.

Bland annat har det handlat om hyttfester som stört andra resenärer.

– I hytterna ska man vara tyst nattetid. Roa sig det kan man göra på nattklubb, inte i hytten, säger Agnieszka Zembrzycka, till P4 Blekinge.

”Inte sjöfolk”

Nu måste alla nöjekryssnings-resenärer skriva under ett dokument i vilket de intygar att de vet om att man inte får störa andra passagerare, annars får de inte checka in på färjan.

– Polackerna är inte ett sjöfolk, de är inte vana vid att åka båt och har inte full koll på säkerhetsregler på färjor. Därför vill vi påminna just den här gruppen, nöjesresenärerna, om vilka regler som gäller och det är genom ett sådant intyg som vi gör det, säger Agnieszka Zembrzycka, till P4 Blekinge.

Alla resenärer som kliver på nöjeskryssningarna i Gdynia måste skriva uner dokumentet.

Det finns inga planer på att införa liknande intyg för resenärer som åker med Stena Lines färja från Karlskrona.

FOTNOT: I en tidigare version av artikeln uppgavs felaktigt att resenärer på Stena Lines samtliga färjeresor från Gdynia måste skriva på intyg.

ARTIKELN HANDLAR OM