Kraftig brand och explosion i fritidsgård

Foto: PATRICK PERSSON
NYHETER

Omkring 21.30-tiden på söndagskvällen kom flera samtal in till polisen om en kraftig brand och explosion i en byggnad i stadsdelen Kirseberg i Malmö.

– Det är en fritidsgård som har brunnit, säger Stephan Söderholm, vakthavande befäl vid ledningscentralen.

Efter klockan 21.27 på söndagskvällen började flera samtal komma in till polisen om en brand och efterföljande explosion i en byggnad i Malmö. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickades till platsen. Räddningstjänsten konstaterade kort därefter att den östra delen av byggnaden, som är en fritidsgård, eldhärjas.

Klockan 21.40 var branden släckt.

– Sen dess har det pågått eftersläckningsarbete och rökdykning i lokalen.

Byggnaden beskrivs som helt utblåst. Enligt polisen tyder mycket också på att det varit en exposion. Det är dock oklart vad som har orsakat branden.
– Lokalen är rejält skadad där det har brunnit, det är omfattande skador. Det rör sig om någon form av explosion. Om det är något som kastats in utifrån eller något som orsakats av branden återstår att se, säger Stephan Söderholm, vakthavande befäl vid ledningscentralen.
Man kommer nu att genomföra en brandteknisk undersökning för att fastställa hur branden har startat.
Misstänker ni brott?

– Det är svårt att säga i detta läget, men det är klart att det finns en diskussion att det är antänt. Så det rör sig antingen om skadegörelse genom brand eller mordbrand.

En anmälan angående allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

ARTIKELN HANDLAR OM