Glömd guldfisk söker ägare i Norge

Foto: AP
NYHETER

Efter att matcherna var slut i Nordlandshallen fanns ett udda objekt kvarglömt.

En syltburk med en guldfisk i.

– Ska den stå här på polisstationen kommer den dö, säger Bo Nilsson vid den lokala polisen.

På söndagsmorgonen gjordes det mystiska fyndet i inomhusfotbollshallen, uppger norska tidningen AN. Guldfisken i syltburken levererades då till polisen som hittegods och nu sprids den på sätt och vis över världen.

Polisen har nämligen gått ut med en efterlysning efter den som är ägare till det något udda kvarglömda föremålet. Och det har snappats upp av internationella medier under söndagskvällen.

– Förmodligen är det någon som glömt den där på lördagen och trott att den varit borta för alltid, säger Ina Selfors, stationsbefäl vid den lokala polismyndigheten, till AN.

Hon säger att det är det märkligaste föremål som lämnats in på stationen medan hon jobbat där. Men lägger till att på andra håll har hon varit med om märkligare kvarglömda föremål.

– Jag har varit med om att vi fått tänder, säger hon till AN.

Men under söndagen har historien också tagit en ny vändning.

Eftersom guldfisken själv inte minns var dess hem finns och ingen ägare har hört av så beslutades det att adoptera bort firren tills vidare.

– Vi kan ju inte ha kvar den här. Men en kollega föreslog att han kunde ställa upp med akuthem och det gick vi med på, säger Bo Nilsson vid polisen till AN.

– Vi har kommit fram till att han är lämpad att ta hand om fisken.

Men om fiskens egentliga ägare hör av så ska guldfisken återlämnas, enligt polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM