Man misshandlades – för att han är homosexuell

NYHETER

Under lördagsnatten misshandlades en 30-årig man i Stenungsund med sparkar – för att han är homosexuell.

– Det framgår tydligt att det är ett hatbrott, säger Håkan Johansson, polisens stationsbefäl i södra Fyrbodal.

Händelsen inträffade tidigt på lördagsmorgonen i Stenungsund när en 30-årig man klev av bussen från Göteborg.

Gärningsmannen och hans kompis gick av samtidigt och tog sikte på 30-åringen. Därefter gick gärningsmannen till attack och knuffade först ner 30-åringen, som hade en regnbågsfärgad keps på huvudet, för att sen dela ut flera sparkar, dels mot huvudet och ryggen.

– Gärningsmannen har under tiden skrikit ”bögjävel”, säger Håkan Johansson, polisens stationsbefäl i södra Fyrbodal.

Kompisen deltog inte i misshandeln och ska ha sagt ”nu sticker vi” när misshandeln var över. Han larmade inte heller polisen men har inte gjort sig skyldig till något brott.

”Tydligt hatbrott”

30-åringen gjorde inte omedelbart en anmälan utan det var först när han kom hem och en vän uppmärksammade skadorna som han blev övertygad att gå till polisstationen.

– Det framgår tydligt att det är ett hatbrott, säger Håkan Johansson.

30-åringen är öppet homosexuell och bor i Fyrbodal och han kunde inte få någon tydlig bild av den som sparkade honom eftersom personen hade täckt för ansiktet.

”Är nog väldigt svårt”

Händelsen rubriceras som misshandel, alternativt grov misshandel, och klassificeras som hatbrott. Men polisen har inga stora utsikter om att få fast gärningsmannen.

– Rent spontant är det nog väldigt svårt. Det skulle vara om vi kan få en övervakningsbild från bussen. Han säger själv i anmälan att han inte skulle kunna peka ut honom, säger Håkan Johansson som tror att man tyvärr får lägga ned utredningen.