Flicka grovt misshandlad i Kungsbacka

NYHETER

En flicka i 16-årsåldern uppger att hon har blivit grovt misshandlad i Kungsbacka i Halland.

Hon ska helt oprovocerat ha blivit överfallen av tre okända män som sedan lämnade platsen i en silverfärgad bil.

Foto: Anders Deros
Enligt polisanmälan skulle flickan ha attackerats i den här korsningen.

– Exakt vad som hänt, om det fanns tillhyggen, eller om sparkar och slag utdelades, vet jag inte, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst.

Det var vid 17.40 i dag som polisen fick in larmet om att en flicka född 2000 ska ha blivit misshandlad på öppen gata i Kungsbacka i Hallands län. Hon uppger att hon blivit misshandlad vid Hamntorget av tre okända män i 25-årsåldern – helt oprovocerat. Männen ska sedan ha lämnat platsen i en silverfärgad bil som nu är efterlyst av polisen.

Vädjar till eventuella vittnen

– Det är på ett hänsynslöst sätt, tre män oprovocerat på en kvinna. Vi är intresserade av att få in uppgifter från den här platsen. Jag vet inte om det funnits några vittnen, säger Peter Adlersson.

Flickan har förts till Varbergs sjukhus och uppger att hon har tappat känseln i båda benen. I övrigt är skadeläget oklart, men senare på kvällen flyttades hon till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Flickan hördes av polis på måndagskvällen, och ett nytt förhör kommer att hållas under tisdagen. Några detaljer från förhöret lämnas dock inte ut.

På tisdagsmorgonen har ännu ingen gripits för brottet.

– Nej, för oss är det fortfarande tre helt okända män, säger kommisarie Ritha Andersson på morgonen.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och ärendet utreds av kriminaljouren i Halland.

ARTIKELN HANDLAR OM