Scotland Yard varnar: IS kommer att rikta attacker mot väst

1 av 2 | Foto: AP
Arkivbild på IS-medlemmar i Syrien.
NYHETER

Risken för enorma och spektakulära ökar i hela västvärlden, enligt Scotland Yard.

Nu uppmanas allmänheten att ansluta till polisens varningssystem på Twitter.

I en intervju med Skynews säger Mark Rowley terrorexpert vid Scotland Yard, att de senaste attentaten: I Paris, det ryska passagerarplanet och ett försök att spränga ett annat plan i Somalia visar att terrorgrupper breddar sin verksamhet.

Tidigare var målen oftast polis och militär.

– De senaste månaderna har vi sett en breddning av terrorn. Det är mycket fler planer som riktar in sig på västs livsstil, inte minst Paris-attentatet i november, säger Mark Rowley till Skynews.

Försöker få in anhängare från Syrien

– Nu ser vi en terroristgrupp som har stora ambitioner för enorma och spektakulära attacker, inte bara den typ vi redan sett.

Han varnar för att IS nu försöker få anhängare som har militärutbildning från Syrien in i norra Europa för att iscensätta terrorattacker.

Tidigare i år meddelade Scotland Yards chef Bernard Hogan-Howe att man kommer att kraftigt öka antalet beväpnade poliser i London efter attacken i Paris.

Följ polisen på Twitter

Brittisk polis har också gjort en video, ”Run, Hide, Tell” som finns på youtube, för att lära britterna hur de ska agera i en situation liknande den i Paris.

Polisen uppmanar också invånarna att följa dem på twitter där man snabbt kommer att larma om kritiska lägen.

ARTIKELN HANDLAR OM