Bil voltade flera gånger – minst en skadad

NYHETER

Bilen kraschade genom ett staket och voltade flera gånger. En person tog sig ur vraket och ska vara vid medvetande, men uppgifter finns om att en person kan ha slungats från bilen.

Men trots stort sökarbete med bland annat värmekamera har ingen andra person hittats.

Vet du mer? Kontakta oss

Bilen hade bara 500 meter kvar till färjeläget på Fårö, Gotland, när bilen hamnade långt ut i terrängen efter en skarp kurva.

– Den har mejat ner ett staket och säkert gått två 200 meter och voltat säg fem, sex gånger, säger Henrik Johansson, räddningsledare på platsen.

Uppgifter om ytterligare en person

Larmet om olyckan kom 21.15 och 21.28 var räddningstjänst på plats. En person lyckades själv kravla sig ur bilen, men enligt både polis och räddningstjänst finns uppgifter om att en person har slungats ur bilen.

– Det är personen som var med om olyckan som uppgav att de var fler i bilen, men vi vet inte heller hur chockad han är, säger Henrik Johansson.

Både räddningstjänst och polisen har sökt i området kring bilen, som nu ligger på sidan, men har inte hittat någon.

Mannen som själv tog sig ur bilen ska vara vid medvetande efter kraschen och togs om hand av ambulanspersonal. Därefter fördes han till sjukhus, med oklart skadeläge.

Sökte med värmekamera

Vid 23 meddelar räddningstjänst att man avslutat insatsen efter att ha sökt med bland annat värmekamera i ett område på 300-400 meter i kvadrat och ändå inte hittat någon.

Polisen meddelar att föraren ska ha varit berusad när han körde bilen och misstänks nu för rattfylleri.

ARTIKELN HANDLAR OM