Brandkårens varning efter branden: ”Stäng fönstren”

1 av 2
NYHETER

En restaurang i Trelleborg har brunnit kraftigt under natten.

Räddningstjänsten varnade på morgonen boende i närheten: "Stäng fönster, dörrar och ventilation”.

– Vårt fokus har varit att begränsa spridningen och låta det brinna av, säger Marco De Pedis på räddningstjänsten.

Larmet kom in strax före 00.30 på tisdagsnatten om en brand på en restaurang i centrala Trelleborg. Brandkåren skickade nio brandbilar för att jobba med släckningsarbetet.

– När vi kom fram så gick det inte att släcka, fokus var därför att begränsa spridningen och låta det brinna av, säger Marco De Pedis, vakthavande brandingenjör på räddningstjänsten.

”Kommer bli totalskadat”

I ett första skede fanns även gas i fastigheten, men efter en stund lyckades brandkåren ta ut gasolflaskorna. Branden, som ska ha startat i ett sopkärl, spred sig snabbt och inom kort var byggnaden övertänd.

Ännu vid 05.30-tiden på morgonen hade brandkåren två enheter kvar på platsen.

– Hela huset kommer att bli totalskadat. Det står fortfarande och brinner men den senaste timmen har vi försökt låta det brinna så snabbt som möjligt så att röken ska vara borta när folk börjar gå till jobbet.

Varnade boende för rök

Ingen ska ha skadats i branden, men SOS alarm varnar allmänheten i Trelleborg för den kraftiga rökutvecklingen. Alla som befinner sig i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Var och en får göra en bedömning om man behöver hålla stängt. Röken blir lätt utspädd på längre distanser, så bor man långt bort behöver det inte vara så allvarligt.

Vid 07.30-tiden drogs varningsmeddelandet tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM