Marias amningsbilder blev anmälda – här är briljanta svaret

Foto: Facebook.
Efter att hennes amningsbilder anmälts ett flertal gånger bestämde sig Maria Corry för att ge anmälarna svar på tal med den här bilden.
NYHETER

Maria Corry tröttnade på att hennes amningsbilder på Facebook blev anmälda gång på gång – så hon la ut en ny bild för att ge svar på tal.

Maria Corry från North Carolina i USA ville normalisera synen på amning och lade ut bilder på Facebook där hon ammade sitt barn. Men bilderna blev anmälda för att de var för nakna – trots att de knappt visade någon hud.

Efter att hennes bild anmälts över fem gånger bestämde hon sig för att ge svar på tal. Hon gjorde ett inlägg på Facebook där hon håller upp en underklädesbild framför sitt ammande barn.

”Jag slår vad om att den här bilden inte kommer bli anmäld eftersom man kan se såna här bilder i varje köpcentrum utan att någon reagerar på det”, skriver hon i Facebookinlägget.

”Mammor, lägg ut era bröst-selfies”

I inlägget ifrågasätter hon varför något så naturligt som en mamma som matar sitt barn ses som något konstigt. Hon uppmanar också andra kvinnor att lägga ut amningsbilder under inlägget för att normalisera offentlig amning.

”Mammor, lägg ut era bröst-selfies. Amma offentligt. Det är helt absurt att man ser ner på kvinnor som matar sitt barn”, skriver Maria Corry.

Hennes inlägg har nu hyllats av tiotusentals mammor världen över.

Läs hela inlägget nedan.