Tatueraren gör gratis tatueringar – till personer med ärr

1 av 2
NYHETER

Tatueraren Whitney Develle erbjöd människor som skurit sig gratis tatueringar.

Responsen blev större än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Den australiska tatueraren Whitney Develle i Brisbane gick i förra veckan ut på Facebook och Instagram och erbjöd människor som tidigare lidit av självskadebeteende gratis tatueringar för att dölja sina ärr. Hon skrev att hon skulle lägga en till två dagar i veckan helt åt gratistatueringarna.

Spritt sig över hela världen

Nu har inlägget blivit viralt och spridit sig över hela världen. Responsen har blivit så överväldigande att Whitney Develle tvingats säga stopp och sluta ta emot förfrågningar om fler gratistatueringar.

– Jag har varit uppe sent flera nätter ihop med en vän och svarat varenda en. De flesta har inte vågat prata med en tatuerare av rädsla för att dömas, säger Whitney Develle till 9news.

Foto: Instagram

Berättade hur smärtsamt det var

Whitney Develle blev inspirerad att erbjuda gratis tatueringar efter att ha pratat med en vän som skurit sig själv när hon kämpat mot en ätstörning.

– Hon berättade hur smärtsamt det var för henne när folk ifrågasatte eller kommenterade ärren, säger Whitney Develle till 9news.

Gratisbesöken är nu fullbokade. Men Whitney Develle kommer att erbjuda människor med självförvållade ärr tatueringar till rabatterade priser.

”Jag vill att ni ska kunna titta ner på ärren som orsakar er smärta och skam och kunna lägga de känslorna bakom er och i stället känna stolthet över den kroppsdel som numera täcks av konst och erbjuder en nystart”, skriver Whitney Develle på Facebook.