Ny stor sökoperation efter Madeleine McCann – i Paraguay

1 av 4
NYHETER

En stor polisinsats har dragits i gång i Paraguay efter påståenden att den försvunna flickan Madeleine McCann ska ha observerats.

Personal från fyra polisstationer, landets anti-kidnappning–styrka och Interpol deltar i jakten, enligt The Sun.

– Jag och min grupp informerades att Madeleine anlände till Paraguay för en dryg månad sedan, säger privatspanaren Miraz Ullah Ali till tidningen Color ABC.

En stor polisoperation pågår just nu i Paraguay. Målet är att hitta den försvunna flickan Madeleine McCann, efter uppgifter om att hon observerats i landet. Lokala medier rapporterar att Madeleine, som om hon är i livet nu är 12 år, ska ha setts i staden Areguá.

Privatspanaren Miraz Ullah Ali hävdar att flickan anlände till Paraguay för en dryg månad sedan.

– Hon bor i Areguá tillsammans med en kvinna, säger han till tidningen Color ABC.

Försvann 2007

Sanny Amarilla, chef för en av de polisstationer vars personal deltar i jakten, bekräftar för den brittiska tidningen The Sun att jakten pågår.

– Vi undersöker kvarter där utländska medborgare bor, för att ta reda på om någon passar in på beskrivningen. Den här nyheten är global och det känns mycket viktigt. Om de är i området måste vi hitta flickan och lämna henne till hennes familj, säger han till tidningen.

Madeleine McCann försvann från en semesterlägenhet i Praia de Luz i Algarve, Portugal 2007. Hon var då bara tre år. Hennes föräldrar, Kate och Gerry McCann, har aldrig gett upp hoppet om att hitta sin dotter.

De har nu informerats om insatsen i Paraguay, rapporterar The Sun. Även polisen i Storbritannien är informerade om de paraguyanska kollegornas sökoperation.

”Mycket stor stad”

De senaste uppgifterna är långt i från okontroversiella. Polisinspektör Luis Ignacio Arias på Interpol har ifrågasatt privatspanarens trovärdighet. Privatspanaren är nu också föremål för en utredning.

Sökoperationen har hittills inte gett något resultat.

Sebastian Jara, en annan medarbetare på Interpol i Paraguay, uppger för The Sun att man ännu inte arbetat så länge med fallet. Man håller i nuläget på att formera sig inför uppgiften.

– Areguá är en mycket stor stad och vi blev överraskade av de här uppgifterna, säger han.

Många teorier

Det finns många teorier om vad som kan ha hänt Madeleine McCann, eller Maddie som hon ofta kallas i brittisk media. Förra månaden uppgav Maddies mamma Kate McCann i en intervju att hon tror att hennes dotter aldrig har lämnat Algarve.

– Jag har alltid sagt att Praia de Luz är det ställe där jag känner mig närmast henne, sa hon.

ARTIKELN HANDLAR OM