Pingvinen simmar över 500 mil till mannen som räddade hans liv

1 av 3
NYHETER

När Joao Pereira de Souza, 71, hittade Dindim var han utsvulten och täckt av olja.

Nu simmar pingvinen varje år över 500 mil för att vara med mannen som räddade hans liv.

– Han kommer i juni och simmar hem igen i februari. Jag älskar honom som om han var min son, säger Joao Pereira de Souza.

För fem år sedan hittade Joao Pereira de Souza en utsvulten magellanpingvin täckt i olja vid sitt hus på en ö utanför Rio de Janeiro o Brasilien.

Den pensionerade fiskaren och muraren tvättade pingvinen ren i duschen och matade den med sardiner i en vecka. När den verkade tillräckligt stark bar han ner den till havet igen.

– Men han ville inte ge sig av, säger Joao Pereira de Souza till brasilianska Globo TV, enligt The Independent.
Det slutade med att pingvinen, som har fått namnet Dindim, stannade i elva månader.

– Precis när han fått nya fjädrar försvann han.

Simmar från Patagonien

Men relationen tog inte slut för det. Varje år simmar Dindim över 500 mil från häckningsplatserna i Patagonien för att tillbringa uppemot åtta månader vid Joao Pereira de Souzas hus.

– Alla sa att han inte skulle återvända, men han har kommit hit och hälsat på mig de senaste fyra åren. Han kommer i juni och simmar hem igen i februari. Varje år blir han mer och mer tillgiven och verkar ännu gladare att se mig.

”Tror att Joao är pingvin”

Joao Pereira de Souza säger att han älskar Dindim som om pingvinen var hans egen son.

– Jag tror att pingvinen älskar mig också. Ingen annan får röra honom, då pickar han på dem. Han ligger i mitt knä och låter mig duscha honom och mata honom med sardiner.

– Jag är smickrad av att Dindim varje år vill byta ut sitt hem med tusentals andra pingviner för att komma hit och bara umgås med mig. Det är en väldigt speciell relation.

Biologen Joao Paulo Krajewski, som intervjuat Joao Pereira de Souza i Globo TV, säger till The Independent att han aldrig sett något liknande.

– Det verkar som att pingvinen tror att Joao också är en pingvin och en del av hans familj. När han ser honom viftar han på svansen som en hund och gör förtjusta läten.