Misstänkta sexofredanden på NK – man åtalas

NYHETER

Den 50-årige NK-anställde mannen kunde, enligt åtalet, inte låta bli att klappa unga biträden på rumpan på jobbet och skickade sex-sms.

”… är lite tänd på dig och skulle vilja se dina tatueringar”, skrev mannen.

En 50-årig man misstänks för att ha sexofredat kollegor har nu åtalats. Han nekar till anklagelserna.

Till slut fick kvinnorna nog och polisanmälde mannen som stängdes av från sitt jobb och sedan fick sparken.

Nu åtalas 50-åringen mot sitt nekande för sexofredanden mot tre anställda på varuhuset NK i Stockholm under januari till oktober förra året.

Krävde att få sex

I bevisningen ingår vittnesuppgifter från personal som ska ha sett ofredandena.

Till att börja med ska mannen ha masserat en av kvinnorna under arbetstid, hon tog det mest på skoj. Hon var nyanställd och uppskattade att mannen hjälpte henne med nya jobbrutiner. Men han tänjde alltmer på gränserna.

– Han kunde greppa mina händer och röra min rumpa, det skedde mer eller mindre öppet inför kunder och personal, har kvinnan sagt.

Hon kände sig obekväm och visste inte hur hon skulle hantera situationen, hon ville bara vara arbetskamrat med den 25-30 år äldre mannen.

Med tiden ska mannen ha krävt att få ha sex med kvinnan, i utbyte mot att han lagat hennes kaffemaskin. Då han fick nobben ska tafsandet på intima kroppsdelar ha eskalerat.

”Jag vet att jag är gift men...”

Han skickade sex-sms.

”…är lite tänd på dig och skulle vilja se dina tatueringar”, skrev mannen. ”…du är läcker och sexig, jag vet att jag är gift men lite finess fixar man det mesta”.

Till slut informerades arbetsgivaren.

Då mannen stängdes av från sin tjänst och trakasserierna utreddes upptäcktes flera liknande fall av sextrakasserier mot unga butiksbiträden.

Då arbetsgivaren ska ha konfronterat mannen om anklagelserna ska han ha medgett att ”det var dumt gjort, jag var troligtvis gubbsjuk”.

Mannen har dock förnekat brott i förhör.

– Personalen brukar massera varandras nackar, med långa arbetsdagar är det lätt att bli stel, har han sagt.

Några avsiktliga sexuella beröringar ska inte ha skett, enligt honom.

Sms-inviterna förklarar han var ett ”spel” mellan honom och kvinnan, som båda roades av.

ARTIKELN HANDLAR OM