Flera gripna efter nationell polisinsats mot narkotika

Stora partier beslagtagna i operation Jungfrun

1 av 3
NYHETER

Polisens insatsstyrka har slagit till på flera platser i landet under lördagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en samordnad operation mot narkotikabrottslighet – som fått namnet insats Jungfrun.

Flera personer har gripits och misstänks nu för grovt narkotikabrott.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

Polis beväpnad med förstärkningsvapen slog strax före klockan 11 på lördagsförmiddagen till mot ett hushåll i Huvudsta, Solna.

– Det har utförts en husrannsakan. Om det nu var en personell husrannsakan eller något annat det vet jag inte, säger Albin Näverberg, polisens presstalesman i Stockholm.

Hundratals kilo

Enligt uppgift till Aftonbladet greps två personer vid tillslaget i Solna och dessutom upptäcktes en stor mängd kokain på platsen.

LKC i Stockholm uppger att tillslaget skett inom ramen för Operation Fenix som pågår sedan 2014 med syftet att motverka grov brottslighet med bas i västra Stockholm.

Men enligt Aftonbladets uppgifter har gripanden också skett på flera platser i landet utöver Solna. I Södertälje greps minst en person och i Malmö har en chaufför påträffats med att framföra en lastbil med 100 kilo cannabis samt någon form av syntetisk narkotika.

– Jag kan bekräfta att det gjorts ett beslag av narkotika i Malmö i dag, säger Åsa Gunnarsson på Tullverkets presstjänst.

Enligt Aftonbladets uppgifter har dagens insatser över landet fått namnet Jungfrun.

Mycket förtegna

Vittnen uppger att att polisen agerat mycket resolut under tillslaget i Solna och enligt uppgift ska ett tiotal poliser beväpnade med förstärkningsvapen ha varit delaktiga i operationen.

Efter tillslaget i Solna har polisen inlett en förundersökning om grovt narkotikabrott.

– Polisen har gjort en husrannsakan inom ramen för en förundersökning. Jag tänker inte kommentera mer i nuläget, säger Jakob Påhlman, tillförordnat stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Aftonbladet har varit i kontakt med Fenix-chefen, Anders Göranzon, som avböjer att kommentera insats Jungfrun.

ARTIKELN HANDLAR OM