Man allvarligt knivskadad i Örebro

”Huggen ett flertal gånger i överkroppen”

Foto: Tony Gransund
Polisen spärrade sent på lördagskvällen av delar av Drottninggatan i Örebro efter att en 37-årig man attackerats av en ännu okänd gärningsman.
NYHETER

En 37-årig man knivhöggs upprepade gånger sent på lördagskvällen i centrala Örebro. Han fördes till sjukhus med livshotande skador.

– Vi har spärrat av kring Drottningatan och inledningsvis inlett en förundersökning om mordförsök, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Klockan 23.07 på lördagskvällen larmades polis till Olof Palmes Torg vid Drottninggatan i centrala Örebro efter att en man knivhuggits på platsen.

– Det är en målsägare som är huggen ett flertal gånger i överkroppen. Han befinner sig i detta nu på USÖ (Universitetssjukhuset i Örebro) för operation, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Livshotande skadad

Den skadade är en 37-årig man. Hans tillstånd var först livshotande, enligt en presskommuniké från sjukhuset, och han vårdas på intensiven. Personen har under söndagsmorgonen opererats, är nu nedsövd och läget har stabiliserats. Han bedöms nu som allvarligt skadad.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt. Vad som kan ha föranlett knivattacken är ännu oklart och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök.

– Ingen misstänkt initialt men vi jobbar vitt och brett, med både inre och yttre spaning. Det finns troligtvis vittnen till händelsen, det hoppas vi. Och vi räknar med att de kommer att höra av sig till polisen.

Delar av Drottninggatan är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

– De har spärrat av ett ganska stort område på gatan, säger en person boende i närheten till Aftonbladet.

Avspärrat under dagen

Enligt vakthavande befäl Fredrik Bäcker ska det inte innebära några problem för framkomligheten.

– Halva gatan är avspärrad. Det är ett körfält öppet så det går att ta sig fram.

Avspärrningarna väntas hållas till någon gång under morgondagen, i dag söndag.