Femåring höll på att drunkna – polisen misstänker brott

NYHETER

En femårig pojke vårdas på sjukhus efter att ha hållit på att drunkna på badet Fjärran Höjder i Gävle.

Polisen utreder händelsen som framkallande av fara för annan.

– Vi misstänker att någon lämnat pojken utan den tillsyn en femåring rimligen bör ha, säger vakthavande befäl Johan Fredriksson.

Polis och ambulans larmades till badhuset vid 17.34 på söndagen efter larm om drunkningstillbudet. På plats uppgavs då att en femårig pojke hade plockats upp ur vattnet och att det pågick hjärt- och lungräddning.

– Badvakterna upptäckte pojken på bassängbotten och det var de som inledde hjärt- och lungräddning, säger Johan Fredriksson, vakthavande befäl vid Gävlepolisen.

Kastade sig i

Pojken är förd till sjukhus. Vid 20-tiden uppger Gävleborgs landsting att pojken är lindrigt skadad men är inlagd för vidare vård.

Mats Ivarsson, enhetschef vid badhuset, säger till GD att pojken hittades i en pool som kallas ”vuxenoasen”.

– Det var två badvakter som såg att pojken var under vattnet. En av dem slängde sig i från bron där de stod för att hålla uppsikt. Den andra badvakten sprang från andra hållet för att snabbt komma fram, säger Ivarsson till tidningen.

Utan tillsyn

Polisen i Gävle har inlett en brottsutredningen som rubriceras som framkallande av fara för annan eftersom de misstänker brister i tillsynen av barnet.

– I nuläget vet vi inte vem pojken var där med, eller hur det här gått till utan det är under utredning, säger Johan Fredriksson.

– Vi misstänker att någon lämnat pojken utan den tillsyn som en femåring rimligen bör ha.

I nuläget finns ingen misstänkt, uppger polisen.

Pojken ska ha varit där med en förälder.

ARTIKELN HANDLAR OM