Frias från mordförsök – körde bara 27 km/h

NYHETER

Här gasar 43-åringen mot exets nya kille.

Mordförsök enligt åklagaren men tingsrätten håller inte med – mannen körde bara 27,7 kilometer i timmen.

”Risken för en dödlig utgång var därmed liten”, står det i domen.

Övervakningskamerorna fångade hur den 43-årige mannen svänger in på Skansgatan i Malmö den 13 november i fjol. Sen visar bilderna hur mannen gasar rakt mot den 59-årige mannen som går på gatan tillsammans med 43-åringens ex-hustru.

59-åringen lyckades hoppa undan i sista stund och klarade sig även undan när 43-åringen försöker en andra gång, den här gången med backen i.

Körde 27,7 km/h

Åklagare Pia Björnsson åtalade mannen för mordförsök. Men nu har domen fallit och 43-åringen frias från försök till mord. I stället döms han för försök till grov misshandel.

Enligt tingsrätten har 43-åringen framfört fordonet för sakta för att det ska gå att döma honom för mordförsök.

”Tingsrätten har redan konstaterat att avsikten med körningen var att köra på NN NN. Hastigheten var dock inte hög, eftersom accelerationssträckan var kort. Risken för en dödlig utgång var därmed liten” står det i domen som meddelades i dag i Malmö tingsrätt.

43-åringens medelhastighet på den körsträcka som syns på filmen har av polisens räknats ut till 27,7 kilometer i timmen.

Hade sprängkapslar hemma

Mannen själv hävdar att det rör sig om en olycka, att han förlorat kontroll över fordonet och kört upp på trottoaren när han skulle luta sig ut genom bilens sidoruta för att prata med 59-åringen.

Men tingsrätten bedömer att 43-åringen vid tillfället faktiskt försökt köra på sin ex-hustrus nya kille. Därför döms han nu till fängelse i ett år och sex månader.

43-åringen döms också för överträdelse av kontaktförbud, dopningsbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Det sistnämnda eftersom polisen vid husrannsakan hittat sprängkapslar med fjärrutlösare i 43-åringens bostad.

ARTIKELN HANDLAR OM