Två personer knivskadade i Göteborg – stort polispådrag

1 av 8 | Foto: Roger Lundsten
NYHETER

Två personer har knivskurits i anslutning till spårvagnshållplats Opaltorget i Västra Frölunda i Göteborg. Den ena har förts till Sahlgrenska sjukhuset med svåra skador.

Polisen söker nu en okänd knivman som fortfarande är på fri fot.

– Vi misstänker att de två skadade och gärningsmannen färdats på samma spårvagn, säger Stephan Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Klockan 20.47 på måndagskvällen fick polisen in ett larm om att en man skadats, troligtvis knivhuggits, vid Kannebäck, söder om Västra Frölunda i Göteborg.

Kort därefter hittades ännu en skadad man vid Opalkyrkan i närheten. Även han ska ha attackerats med kniv.

– Vi har anträffat två skadade. Den ena har förts till Sahlgrenska sjukhuset med allvarliga skador, men läget är stabilt. Den andra personen hade fått mindre skador och kunde plåstras om av ambulanspersonal på plats, säger Stephan Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Enligt uppgift till Aftonbladet är de skurna i armar och rygg.

Kaosartade omständigheter

Det råder fortfarande oklarheter kring händelsen. Polisen uppger att samtliga uppgifter som rör händelseförloppet just nu är relativt osäkra.

– Vi vet inte hur det har gått till. Vi vet inte om personerna känner varandra men vi misstänker att de två skadade och gärningsmannen färdats på samma spårvagn, nummer 7 till Opaltorget, och sedan klivit av där. Någonstans på vägen har de hamnat i bråk och sedan knivskurits, säger Söderberg.

Tidigare under kvällen kom också uppgifter om att en tredje person skadats.

– Det är korrekt, men det är mycket information som kommer ut nu, vilket beror på alla vittnesuppgifter och information som vi har fått in från olika håll. Men vi kan nog dementera det i nuläget.

– Men de två som hittats har hittats på olika platser, vilket kan bero på att de försökt ta sig från platsen.

I samband med händelsen vid Opaltorget ska även en moped ha avvikit.

Polisen har spärrat av hållplatsen som troligen är brottsplatsen. Detta innebär att spårvagnstrafiken inte kommer att kunna gå hela vägen fram till torget. Ändhållplats blir i stället Briljantgatan, skriver polisen på sin hemsida. Vid 00.30 natten till tisdag var platsen fortfarande avspärrad. Hur länge den kommer förbli det kan polisen i nuläget inte säga.

– Det vet jag inte. Det får teknikerna bestämma, så det beror på när de bedömer sig vara klara, säger Lars Tunefjord, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Stor polisinsats

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot. En större polisinsats jagade under kvällen den misstänkte.

– Igen gripen, och ingen misstänkt gäningsman, säger Stephan Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Förundersökning har inletts om grov misshandel. Polisen arbetar nu för fullt med att reda ut situationen och välkomnar vittnen att höra av sig.

– Det är jätteviktigt. Om det var någon som färdades på spårvagn nummer 7 till Opalkyrkan som har några uppgifter så får man gärna höra av sig. Vi har ingen tidsangivelse, men det bör ha hänt någon gång mellan 20.20 till 20.40 eftersom vi fick in larmet 20.47, säger Stephan Söderberg.

Framåt 23-tiden övergick polisarbetet till inre spaning.

– Vi har lagt ner insatsen i närområdet men kommer att jobba vidare med detta hela natten. Vi bedriver spaning inomhus, hör vittnen och tar emot information.

ARTIKELN HANDLAR OM