Fredrik Reinfeldt får nytt toppjobb

Fredrik Reinfeldt
NYHETER

Fredrik Reinfeldt får ett nytt toppjobb.

Han blir seniorrådgivare hos storbanken Bank of America Merrill Lynch.

– Jag ser fram emot att hjälpa en av världens ledande investmentbanker att spela en ännu större roll, säger Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt, tidigare Moderatledare och statsminister mellan 2006 och 2014, blir seniorrådgivare hos investmentbanken Bank of America Merrill Lynch.

– Det gläder mig att få möjligheten att arbeta med Bank of America Merrill Lynchs team. Jag ser fram emot att hjälpa en av världens ledande investmentbanker att spela en ännu större roll i att stödja Europas ekonomiska utveckling i detta kritiska läge, säger Fredrik Reinfeldt i ett pressmeddelande.

För Aftonbladet utvecklar han hur han ser på det kritiska läget i Europa.

– Europa behöver fler reformer för att skapa arbetstillfällen åt de många människor som nu söker jobb eller som nyligen kommit till Europa. Det måste öka drivkrafterna för människor att vilja arbeta och samtidigt sänka trösklarna in i arbetsmarknaden.

Flera nya uppdrag

Fredrik Reinfeldt har sedan han avgick som M-ledare efter valförlusten 2014 arbetat med föreläsningar, skrivit en självbiografi och utsetts till ordförande för EITI, ett samarbetsorgan för ökad öppenhet i förvaltningen av naturresurser. Han säger att hans dagar nu "fylls av intressant politiskt arbete".

– Jag ser fram emot att arbeta med att analysera det komplicerade geopolitiska läget, särskilt vad avser presidentvalet i USA och risken för Brexit, migrationen till Europa och reformläget i EU. Jag arbetar också via mitt uppdrag i EITI med transparens och förvaltning av världens naturresurser.

”En av Europas mest respekterade politiker"

Johan Lustig, chef för Nordic Corporate och Investment Banking på Bank of America Merrill Lynch säger i pressmeddelandet:

– Fredrik Reinfeldt är en av Europas mest respekterade politiker på senare år. Han kommer att bidra med unika insikter för våra kunder och för våra kollegor. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom när vi nu fortsätter att utveckla vår framgångsrika verksamhet i EMEA-regionen.

ARTIKELN HANDLAR OM