Explosion i Berlin – misstänkt bilbomb

1 av 2
NYHETER

En bil har exploderat under färd i stadsdelen Charlottenburg i Berlin, skriver AP.

Föraren dog och den tyska polisen tror att explosionen orsakades av en bomb.

Polisen jobbar utifrån att det rör sig om ett dåd med kopplingar till organiserad brottslighet.

Den tyska polisen säger till AP att explosionen ägde rum vid åtta-tiden på tisdagsmorgonen och att polisen arbetar utifrån antagandet att det var en sprängladdning ”i eller på fordonet” som låg bakom.

Området, Charlottenburg i centrala Berlin, har nu spärrats av och polis är på plats. Bilder från platsen visar vraket av en silverfärgad Passat kombi med krossade rutor och fronten kraschad, skriver nyhetsbyrån.

På eftermiddagen bekräftade åklagaren att sprängladdningen satt under bilen, skriver Berliner Zeitung. Mannen är nu identifierad och var känd av polisen sedan tidigare. Han ska ha varit inblandad i droghandel, illegal spelverksamhet och sedelförfalskning. Mannen uppges vara i 40-årsåldern.

Gatan avspärrad

Det är ännu oklart bomben var riktad mot offret. Bismarckstraße, som är en stor gata i centrala Berlin, kommer vara avspärrad hela eftermiddagen. Offret ska obduceras så fort som möjligt, säger polisen till tidningen.

Ännu finns inga misstankar om ett terrorattentat. Polisen jobbar utifrån att dådet har kopplingar till organiserad brottslighet.

Polisen bekräftar att trots att explosionen inträffade mitt i morgontrafiken har ingen annan person skadats.

ARTIKELN HANDLAR OM