Man hittad död – kan vara mord

Upptäcktes utomhus i Alingsås

1 av 5
NYHETER

En död man har hittats i Alingsås av förbipasserande.

Omständigheter gör att polisen utreder dödsfallet som mord, alternativt dråp.

Peter Adlersson vid polisens ledningscentral i Västra Götaland säger att polisen fick in larmet vid tio-tiden.

– Det var några som varit ute och promenerat och hittat den här mannen död utomhus i Nolhagavikens naturreservat i Alingsås, säger han.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

– Det finns en del omständigheter som gör att vi är osäkra på det här dödsfallet och har därför inlett förundersökning om mord, alternativt dråp, säger Peter Adlersson.

Han säger också att den tekniska undersökningen inte har påbörjats, det finns ingen misstänkt och ännu inga vittnesuppgifter.

– Nej, vi har väldigt lite uppgifter än så länge.

Peter Adlersson har heller inga närmare uppgifter om exakt var mannen hittades.

Avspärrat träskområde

Aftonbladets fotograf på platsen meddelar att det är ett hörn på ett stort naturområde, som är som ett träskområde, som har spärrats av. Där går en spångväg på drygt en meter i bredd, mellan 300 och 500 meter lång och mitt på denna gång undersöker man den, vid tidpunkten, oidentifierade mannen.

Aftonbladets fotograf säger att det är lugnt på platsen med endast ett par poliser som spärrar av spångvägen. Han beskriver mannen som ”medelålders”. Polisen har ännu inte gått ut med någon ålder på mannen.

Vid 13.30 säger polisens utredare på platsen Thord Haraldsson att det inte verkar ligga något brott bakom dödsfallet.

– Men vi är inte riktigt klara på platsen, säger han.

Mannen har nu blivit identifierad men anhöriga har inte underrättats. Polisen gick 14.15 ut med att platsundersökningen och undersökningen av kroppen är klar och att man inte längre tror att ett brott har begåtts. Däremot måste man avvakta obduktion innan förundersökningen kan läggas ner.

ARTIKELN HANDLAR OM