Terese ryckte in och tystade mobbarna

Hyllas av hundratusentals på Facebook

NYHETER

Terese Lundqvist såg en kille bli kallad ”bögjävel” och ”äckel” av jämnåriga killar i kön till mataffären.

Då grep hon in och sa ifrån.

– Jag har varit med om så mycket skit själv. Så jag skulle aldrig någonsin bara stå och titta på, säger hon till Aftonbladet.

Häromdagen när Terese Lundqvist från Bollstabruk skulle handla snus såg hon en kille som hon uppskattar var 13-15 år gammal bli retad av några jämnåriga killar.

– De sa att han var en ”bögjävel” och andra glåpord. Jag såg ju att han blev helt ifrån sig, säger hon.

Terese blev förbannad, tog tag i pojken som var drivande i mobbningen och sa till honom på skarpen.

– Jag sa att man inte behandlar människor och så frågade hur han skulle känna om någon gjorde likadant mot honom. Men han sa bara "Bruden, jag är ju kung, ingen skulle göra så mot mig".

Killarna följde efter honom

Sedan såg hon killen som blev retad rafsa ihop en del av godiset han hade köpt och gå i väg från affären. Men hon märkte att de andra killarna följde efter. Så hon plockade ihop godiset som pojken inte fick med sig och gick efter.

– Då sa hon i kassan att jag inte skulle ta godiset eftersom det inte var jag som hade betalat för det. När pojken blev retad tittade hon bara ner i marken, men nu var hon tydligen uppmärksam.

Omringade pojken

När Teresa kom ut ur affären såg hon att killarna hade omringat pojken. Hon tog tag i jackan på den pådrivande killen och frågade vad han höll på med

– ”Bruden, du ska inte lägga dig i det här. Vi sköter det på vårt sätt”, sa han till mig.

Men Teresa gav sig inte.

– Jag sa till honom att "bara för att du är osäker är det inte okej att få utlopp för det på oskyldiga människor". Till slut började han att vackla med blicken, blev röd i ansiktet och sa "förlåt" till mig.

Teresa sa till honom att det var pojken han skulle säga förlåt till, inte henne. Det gjorde han också. Sedan körde Teresa hem pojken som blivit retad. När hon släppte av honom skämtade de lite med varandra.

– Han sa ”Bruden, det är okej”. Hans skratt och gnistrande ögon gjorde att jag visste att jag hade gjort rätt.

– Jag sa ”Brorsan, för mig är du en stjärna. Ingen ska göra så här mot dig”.

”Varit med om så mycket skit”

Efteråt skrev Teresa ett Facebook-inlägg om händelsen som har gillats över 100 000 gånger. Teresa, som själv blev utsatt för mobbare i skolan, säger att det var självklart för henne att hjälpa till.

– Jag har varit med om så mycket skit själv, så jag skulle aldrig någonsin bara stå och titta på. För mig är det självklart att hjälpa till. Men jag klandrar inte de som inte vågar.

Här kan du läsa hela Tereses hyllade inlägg.

ARTIKELN HANDLAR OM