Inbjudan till kalaset fick mamman att gråta

NYHETER

Kanadensiske Tricia Klein fick en alldeles särskild födelsedagsinbjudan till sin autistiske son.

– Det här har förändrat mitt liv, säger Tricia Klein till ABC News.

Tricia Klein från Kanada har tre barn och en av dem är hennes sjuårige son Timothy. När han var två år gammal blev han diagnostiserad med icke-verbal autism.

– Timothy är väldigt lycklig men han har problem med sociala sammanhang. Han längtar verkligen efter att få vänner som alla andra barn, berättar hans mamma Tricia Klein för ABC News.

Annorlunda födelsedagsinbjudan

Men just för att Timothy har svårt för sociala sammanhang har Tricia ofta behövt att tacka nej till hans klasskamraters födelsedagskalas. Därför blev hon så förvånad när Timothy nyligen kom hem med en lite annorlunda födelsedagsinbjudan från hans klasskompis Carter.

”Carter satt bredvid Timothy i skolan och han pratar alltid om honom. Jag hoppas verkligen att han kan komma. Vi ska hyra en hoppborg som man kan sätta fast en liten rutschkana i. Vi kommer också att ha vattenballonger och vattenpistoler. Kanske kan Timothy komma lite tidigare på dagen om det blir för mycket för honom med hela klassen där. Hör bara av dig så vi kan få det att fungera” löd inbjudan.

– Jag var chockad över att någon inte bara hade tagit sig tid att sätta sig och skriva inbjudan utan att även vara så omtänksam i att vilja inkludera honom trots hans svårigheter. Det var så fint, säger hon och fortsätter:

– Vi som är föräldrar till barn som är lite speciella vet mycket väl hur ont det gör när våra barn känner sig utanför under uppväxten.

”Det här har förändrat mitt liv”

Mamman till Carter, Ainsley Peikos, säger att hon inte tvekade en sekund på att bjuda in Timothy.

– Carter har alltid pratat om honom. Den enda frågan var hur vi kunde få det att fungera så att Timothy kunde komma över och ha det lika roligt som alla andra, säger hon till ABC News.

Men det gick alldeles utmärkt. Timothy kom tidigt och hoppade direkt in i hoppborgen med Carter och hade en fantastisk dag.

– Det här har förändrat mitt liv. Allt barn vill är att få känna sig delaktiga och accepteras för vilka de är. Och att det faktiskt är okej att vara annorlunda, säger Tricia Klein.

ARTIKELN HANDLAR OM