Man blev misshandlad och sprejad i svarttaxi

”Förenat med stora risker”

NYHETER

En man i 20-årsåldern blir sprejad i ansikte när han och flickvännen åker svarttaxi i Dalarna natten till söndag.

Föraren kör också iväg med 20-åringen mot hans vilja.

– Svartaxi är förenat med stora risker, säger Jonas Häll, vakthavande befäl på polisen.

Det var vid 04-tiden natten till söndag som mannen och hans flickvän, båda i 20-årsåldern, åkte svarttaxi till Östanfors i Falun.

När de var framme uppstod ett gräl mellan föraren och mannen.

– Det blev en diskussion kring betalning, vilket det ofta kan bli när man åker svarttaxi, säger Jonas Häll, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Kvinnan hade samtidigt klivit ur bilen.

”Gjorde ju väldigt ont”

När de inte kunde komma överens om pengarna tryckte istället föraren på gasen – och körde iväg med mannen mot hans vilja.

Men det slutade inte där. Föraren tog upp en sprejflaska med okänt innehåll och sprejade rakt mot mannen.

– Det gjorde ju väldigt ont när han fick den där sprejen i ansiktet. Och om man då bedömer det som tårgas, pepparspray eller liknande, då bedöms det som grov misshandel, säger Jonas Häll.

Föraren knuffade sedan ut mannen ur bilen och lämnade platsen.

”Tänker sig inte för”

Polisen har nu upprättat en anmälan om grov misshandel och olaga frihetsberövande. Ingen har ännu gripits eller delgivits misstanke för händelsen. Mannen blev inte allvarligt skadad, men polisen tycker att den som vill ta sig hem efter en festnatt bör använda vanlig taxi.

– Jag tror inte att många tänker sig för när det gäller svarttaxi. De är berusade och vill komma hem och det är förenade med stora risker. Många gånger är det personer som inte drar sig för att göra sådana här saker som kör svarttaxi, säger Jonas Häll.